Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál dvou tváři. Na jedné straně je standardně solidní technická stránka, poměrně vysoký level koukatelnosti i přes přepálené stopáže některých epizod a výborná Julie Garner. Na straně druhé je pak samotný příběh o tom jak jedna sociopatka dokázala nějakou chvíli tahat za nos pár boháčů To samo o sobě není úplně nezajímavé a seriál neslouží jako návod a ani Annu nijak neoslavuje, ale nakonec si sám na konci podrazí nohy. Upřímně se mi nechce věřit, že poté co se Anna k většině lidí kolem ní chová jako k póvlu a ti lidé vědí, že lže a je podvodnice bez špetky pokory a respektu , tak jsou nakonec schopni pro ní div neobětovat sebe a své rodiny. Pokud se to opravdu takhle stalo, pak by musela být Anna naprosto famózní manipulátor a nebo ti lidé okolo ní (novinářka, právník, kamarádka) musí být buď pod drogami, nebo úplní debilové...60% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený seriál, který byl ale místy zbytečně natahovaný. Styl hraní Julie Garner mi v případě Anny nevadí, naopak, z toho, co jsem viděl působila skutečná Anna také dost chladně a téměř "roboticky". Trošku nepříjemný je přízvuk, ale co mi asi vadilo nejvíc je to, že se seriál zřejmě snaží udělat z hlavní postavy jakousi hrdinku nebo Robina Hooda v sukních. Tahle glorifikace podvodníků není moc zábavná. ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Po slabším úvodu, se příběh celkem rozjede. Nevím, proč netflix zvolil tento formát, ale dost možná kvůli neochotně zůčastněných aktérů vystupovat na kameru. Ostatně by se tak jednalo jen o vyprávění novínářky. Je těžko soudit Annu. Nicméně mi to nedalo a dohledal jsem si orig. článek, kterému je dokument velmi věrný. Dokonce jsem narazil na analýzu, nějaké ekonkmicko-právní kanceláře, která rozebírala, velmi důkladně, Annin záměr. Kdyby Anna ten projekt dotáhla, bez podvodů, hypoteticky, byl by to zlatý důl. Dost možná nejikoničtější projekt v NewYorku. Ta holka byla génius, ale i socipat. Těžko soudit, každopádně příběh zajímavý. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by snad chtěl být novodobým Velkým Gatsbym. Anna tu slepě sleduje zelené světlo v ulicích New Yorku. Vzduchem tu lítá Prada, Gucci, Dior a bouchá šampaňské. Shonda jejímu příběhu věnuje snad všechen čas světa a ve vyprávění je spolehlivá asi tak, jako hlavní postava. Tak dlouho se tu lže, až tomu na závěr všichni uvěří. V prvních epizodách sledujeme vzestup monstra, aby ve finále došlo k jeho pochopení a tak trochu omluvení. Takovému obětování se pro Annu se těžce věří. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebýt seriálu Ozark tak na tohle asi ne kouknu. To jen kvůli Julii Garner, která mě tam hodně padla do oka. Tady hraje sebestřednou na myšlenou mrchu. Která nosí nos hodně vysoko a obírá kde koho. A lidi jí to žerou. Já jí nevěřil ani prd. Strašně jsem si přál aby pořádně spadla na držku. Kupovat si za cizí peníze něčí přízeň a kamarády je hnus. Zajímavé bylo že se nesnažila to dělat přes postel. Měl jsem chuť jí dát přes držku. Ale zahrála to výborně. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • Skutečná Anna Sorokina dostala od Netlixu 320 000 amerických dolarů za práva k natočení jejího životního příběhu. Musela ale část použít na úhradu škod, které způsobila. (Sidarius)
  • Skutočná Anna Sorokin bola v roku 2019 odsúdená na 4 až 12 rokov väzenia, pričom jej udelil aj pokutu vo výške 24 000 dolárov na vyrovnanie štátnych pokút a bankám mala vrátiť 199 000 dolárov. Vo februári 2021 bola podmienečne prepustené z väzenia. Po prepustení z väzenia sa prihlásila do hotela The NoMad a najala si nemecký kamerový štáb, aby ju sledoval a natáčal jej aktivity. O šesť týždňov neskôr, v marci 2021, ju imigračné a colné orgány (ICE) vzali späť do väzby za prekročenie dĺžky platnosti víz. V súčasnosti ju zadržiavajú vo väzení a čaká na deportáciu do Nemecka. Imigračný sudca rozhodol, že ak by bola prepustená, mala by sklon pokračovať v páchaní podvodných a trestných činov. (Raccoon.city)
  • Okrem toho, že počas seriálu nosila Julia Garner parochne, sama si vyžiadala aj umelé zuby po tom, čo zbadala tesne pred prvou klapkou jednu z raritných fotiek, kde sa Anna Delvey usmieva. Garner má prirodzene medzierky medzi zubami, zatiaľ čo Annine zuby sú perfektne rovné a vedela, že táto zmena jej pomôže lepšie sa prispôsobiť tomu, ako skutočná Anna rozpráva. (matthew.17)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama