Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spojenectví Blackthorna a Mariko prochází zkouškou při výcviku Toranagova střeleckého pluku. (Disney+)

Recenze (32)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc vnímáme rozdílnost kultur, jiné rituály, jinou etiku, jiný řád. Ale za mě to není úplně o tom, že bych prahnul po odhalování dalších míst a postav. Respektuju, že knižní předloha má přes tisíc stran, ale ocenil bych, abychom už nikam moc neutíkali. Andžin pomalu buduje své japonské jazykové dovednosti, Japonce má naučit evropskou taktiku boje a navrch mu byl přidělen dům, štědrá mzda i společnice. Jeho zájem ovšem směřuje jinam. Vidle do mnohého navíc hodí Toranagův synek, který se chce zřejmě dorovnat otcově slávě. S Cosmo Jarvisem (respektive jeho herectvím) to mám nahoru dolů… ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Geniálna atmosfera, od začiatku až do konca, ktorá tomu dáva iný lvl. Skvele prostredie, výborne zobrazenie 16teho storočia Japonska. Sanaga bol fakt badass, neuveriteľná Anna Sawai, ktorá to zahrala šialene, ako aj vyzerá. Cosmo Jarvis tiež slušný. Scenár taktiež, vďaka tým ich zvykom veľmi nepredvídateľný. Fakt ukážkové spracovanie a zatiaľ seriál roka….100 ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jiné než původní seriál nebo knihy , ale pořád skvělé Na dnešní seriály nekompromisní výprava a kvalita. Sanada mi dokonce přijde lepší než Mifune, který proti němu i jako největší legenda působil unaveně. A jak psal duro, Jarvis šel úplně jinou cestou než Chamberlain, ale je v tom super. Už jsem přišel na to, co mi přijde od začátku divné a je to anglický I český titulkový překlad. Poprvé ten příběh konzumuju mimo dabing seriálu nebo český knižní překlad, který je neuvěřitelně poetický a tady se v titulcích a angličtině jede víc na jistotu a je to méně lyrické. ()

Cain(cz) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím poněkud roztěkaném dílu (ostatně byla to jediná epizoda, kterou režírovala žena), se seriál propracovává k jádru románu a obecně se v závěru přitvrzuje muzika. Hatamoto, a laskavý divák, postupně přijímá Japonskou kulturu a způsob myšlení, byť jde o pouhé první krůčky. P.s.: Moeka Hoshi (30 let) je fantastická, ve vší úctě k Anna Sawai. Pro mne dosud nejlepší epizoda. ()

gonga

všechny recenze uživatele

Výprava super, téměř všichni herci super, byť vyznění některých postav (Kašiki Jabu, Omi) je jiné než v knize, to tvůrcům nezazlívám. Ale to fakt nikomu nevadí ten retard s přihlouplým výrazem, který hraje hlavní postavu? Cosmo Jarvis je s přehledem nejhorší casting roku  a jeho ztvárnění Andžina je nedůstojné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Nattō, pokrm se slizkou strukturou, který Mariko (Anna Sawai) večeří a John Blackthorne (Cosmo Jarvis) projeví zájem ochutnat, se vyrábí z vařených sojových bobů fermetovaných bakteriální kulturou Bacillus subtilis. (Jirka_Šč)
  • Hatamoto byla důstojnická hodnost, přeložitelná jako „strážce vlajky“ nebo „muži shromáždění kolem vlajky“. Člověk s touto hodností měl právo osobní audience u šóguna. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama