Reklama

Reklama

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (143)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale dopadlo to jako vždycky. Filmaři by fakt už měli nechat Dianu na pokoji a toto déčko je toho důkazem. Princezna si hraje se strašáky, vidí strašidla a bloumá po strašidelném zámku královské Addamsovy rodiny. A chová se jako hysterické dítě. "A nevezmu si tyhle šaty. A ne a ne a ne! A just chci jinou komornou. A chci a chci a chci! A nepůjdu na tu večeři. Tak! A naschvál ty závěsy rozstříhám. Tak! A naschvál půjdu ven. Ha! Proč mě nikdo nemá rád? Proč si mě nikdo nevšímá? Bééé!" Že má psychické problémy, pochopí hned z první scény i hluchoslepý, ale aby na to snad ani na chvíli nezapomněl, režisér se pro jistotu soustředí jen na ně. A korunu tomu nasadí nesnesitelně skřípající "hudba", která je snad ještě horší než věčně uslzená a vynervovaná Diana, co se 117 minut bez přestávky hroutí. Hvězdička je pro Kristen, bez které by tahle plytkost zaslouženě skončila na dně Temže. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart je skvělá, ale na to, že mám rád magický realismus, to celé bylo vyšusované, jako filtr, se kterým to bylo točené. Užil jsem si ale část Sex and the City (flashbacky se šaty), coming out a závěrečného strašáka.  Jinak mám pocit, že režisérova silná stránka nejsou filmy o ženách, nebo by to měl, pardon za ten stereotyp, točit nějaký gay. 😬 Ale plakát je skvělý. ()

Reklama

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na výkonu Kirsten Stewart a ta to zvládla absolutně fantasticky. Byly doby, kdy bych Dianu v jejím trápení strašně litovala, ale jak člověk získává více a více informací o jejím životě a zjišťuje, že to tak černobílé rozhodně nebylo, musím se přiznat, že jí tu chudinku prostě nežeru. Mám takový pocit, že i tvůrci jsou v glorifikaci Diany opatrní a připouští, že hodně z věcí, které se jí děly, si z části způsobila sama. Přirovnání k Anne Boleyn je velmi výstižné. 80% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natáčel Lars von Trier, tak tu unylost, utahanost, utopii, nekonečnost a depresi hlavní postavy pochopím, ovšem tohle naprosto zkazilo jakýkoli životopisný záměr. To transcendentno zde, mystické panické ataky, nebyly v královském filmovém tématu absolutně očekávané. Naprosto zbytečné dialogy o ničem. Boj Diany sama se sebou. Vše si to dělala sama. Lítala po krajině jako víla, vše musela dělat speciálně, sama za sebe, neakceptovala staleté královské tradice, vlastně ani kognitivně nepobrala, v jaké roli se nachází. Naprosto se do této rodiny nehodila. Byla jen rodička královských potomků. Tak jako každá přivdaná žena v královské rodině. Z ní by ani královna být nemohla. V realitě byla nepříjemná, unuděná, utrápená a Stewart je taková taky, takže ji dobře obsadili. Postavu Diany vůbec nemusím. Tak se trápila klasickým jednáním každého muže, kor královského rodu, a sice nevěrou, namísto aby byla vděčná, že se nemusí starat o svůj zadek a přijala své místo s pokorou, tak dělala raději scény, upozorňovala na sebe, až se začla ku_vit také a v osudu na to dojela. S celou svou neúctou k rodině, se svou slabostí, citovou nerovnováhou a vynášením rodinné špíny na veřejnosti se nedivím, že ji královna tak nenáviděla. Nebyla hodna této rodiny. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud je na filmu nejlepší, výkon Kristen Stewart je něco špatně. Pablo Larraín po Jackie, opět zpracovává těžký osud velké ženy a opět ho zpracovává neuvěřitelně nudným a utahaným způsobem. Film ani tak nevypráví osudy Lady D. jako se spíše snaží o nějakou artovou výpověď, jak to tenkrát mohlo být a vybral si zrovna období, které není v jejím životě to nejzajímavější. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Kristen Stewart trénovala šesť mesiacov, aby zdokonalila svoj prízvuk. Herečka totiž pochádza z USA. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama