Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Až se ze mě jednou stane žena, co je alespoň deset let v domácnosti a s dosaženým maximálně základním vzděláním, zařadím si tenhle "skvost" do topky na csfd (předpokládám, že tam bude hned pod Angelikou). Nějak jsem přesvědčena, že pokud nespadáte do téhle omylem cílové skupiny, můžete to jenom nenávidět. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další film, který není možné dopředu odhadnout podle hodnocení ČSFD.. Ve filmu je cítit nízký rozpočet a ne moc dobrý výběr hereckého obsazení (teda krom Kidmanky).. Rozhodně se nemělo jednat o zachycení pozlátka Hollywoodu nebo popisovat jak se panuje v Monaku, ale šlo jen a jen o životní zkoušku silné ženy.. Kdyby se film neobjevil na filmových plátnech, ale zůstal ve vodách televizních stanic, rozhodně by dosáhl na větší popularitu.. Takhle působí spíše jako laciná červená knihovna.. Silným koněm je rozhodně Nicole Kidman, která se role zhostila velmi profesionálně.. SPOILER: Na scénáři byl nejzajímavější příběh - zamilovaná žena se kdysi rozhodne provdat do šlechtické rodiny na druhé straně světa.. Musí se vzdát nejen práce, kterou miluje, slibné kariéry, ale přichází o rodinu a přátele.. Zprvu milující manžel se mění v uzavřeného týpka, který se snaží vůči ní vystupovat s hranou autoritou.. Ona má na výběr - buď se vrátit k životu, po kterém se jí stýská, ale bez dětí, nebo využít svůj herecký talent a silný intelekt, aby pomohla svým poddaným se zapeklitou politikou.. Grace Kelly si takové ztvárnění asi nezasloužila, ale když si místo ní představím no name postavu, tak za mě příjemnej průměr ;-) ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco = Diana pre rok 2014. Úprimne, Grace Kelly mi nikdy neprišla ako ktovieako zaujímavá osoba, respektíve nie zaujímavá až do takej miery, aby o nej bolo potrebné točiť biografický snímok. Apropo, biografický snímok. Nechápem kvôli čomu je potrebné točiť biografiu, ktorá vlastne biografiou ani nie je a hneď v úvode priznáva, že sa opiera o mnoho nepotvrdených domnienok zo života predstaviteľky. Nakoniec má s históriou pramálo spoločné a tvorcovia si myslia, že keď sa na tento fakt priamo odvolajú tak im to prejde. Následne chce toho film vyrozprávať toľko, že nakoniec nepovie vôbec nič. Namiesto postavy Grace by chcel riešiť francúzsko-monacký konflikt, ale z pohľadu hlavnej postavy históriu len bagatelizuje. Riešenie politického konfliktu je nezaujímavé a o samotnej osobe Grace Kelly sa nakoniec neznalý diváka nedozvie vôbec nič. Ostane len pachuť naivnej rozprávky o krásnej blondínke, ktorá svojím dobrým srdiečkom zachránila Monako. Remeselne to je síce kvalitne natočené, režisér si dáva záležať na kostýmoch, výprave (šľachtické prostredie pôsobí presne tak pompézne ako má), ale to je tak celé. Nicole Kidman je tradičné dobrá, lenže tu nemá veľmi čo hrať. Odvedie štandardný, strojený výkon a to je všetko. Tam kde úvodná scéna prechodu na filmový pľac vyvolá prísľub sviežeho prístupu, tá záverečné len potvrdí zbytočnosť adaptovanie tohto „(ne)životopisu“. Rozvláčna nuda bez ambícii, pri ktorej je otázne, či nejaké ambície aj vôbec boli vzhľadom na nezaujímavosť adaptovanej látky. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Nicole mě dokázala svým převtělením do Grace a jednoho jejího zásadního, životního období, naprosto ohromit. Možná by se některé pasáže ještě daly dopilovat k dokonalému ztvárnění dramatu, které tehdy v Monaku probíhalo. Kněžna Grace byla evidentně nejen krásná a hodná bytost, ale měla i dar diplomacie a schopnosti přirozeného důvtipu, díky němuž pomohla zažehnat velmi nebezpečnou politickou krizi a souběžně s ní si ujasnit vlastní život. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly, která se vzdala kariéry u filmu ve filmu, který se soustředí na období, kdy Monaco čelilo blokádě Francie. Film se soustředí spíše na politické čachry než na soukromí slavné osobnosti. Čekal jsem trochu něco jiného, ale nemohu po shlédnutí říct, že bych byl vyloženě zklamaný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)

Reklama

Reklama