Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechtiac som narazil na reklamu na tento film, z ktorej som omylom usúdil, že ide o zombie záležitosť. Tak som sa trochu nechtiac  omrdal. Film bez deja, ktorý je čisto postavený na gore scénach, mi nestačí. Navyše dialogy typu "Ideme si po pičku." hovoria za všetko. Fakt, že ma v tom nikto a nič mimoriadne nesralo, mi zabránilo tomu udeliť najnižšie možné hodnotenie. 20% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podobné gorefesty nepatří úplně mezi mnou oblíbenou odnož hororového žánru, a to především proto, že málokdy bývají tak dobře řemeslně zajištěné, jako je tchajwanský The Sadness. Takže když se jednou za pár let něco takovéhoto zjeví, kdo jsem, abych si stěžoval. Ve svém ranku tohle za poslední dobu opravdu nemá moc konkurenci. Po většinu stopáže velmi drsný a bezútěšný masakr, pro část publika to asi mnohokrát fakt bude za hranou toho, co chtějí sledovat. Mne trochu mrzí, že si to ten bezvýchodný, špinavý, zoufalý feeling nedokáže držet úplně nonstop, přecijen jsou tu scény, kdy z toho ta cheesy béčkovost okatě trčí a připomíná divákovi, že je to ve výsledku jen hororová zábava. Drsná, ale pořád jen zábava. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tuctová zápletka ovšem podpořená naprosto šílenou brutalitou. Mám rád luxusně krvavé filmy plné černého humoru, ale tady to jde do extrémních nechutností. Mrtvý děti a šukání do oka, to je extrémní level i na mě. Nesnáším Asijský úchylárny jako Tokio Gore Police a podobný hovna, ale The Sadness má aspoň solidní příběh, atmosféru a vymazlený konec.60%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi ony covidové přizdisráče, kteří jsou už dva roky vystíhovaní z nějaké té čínské chřipky a nosí roušky pro jistotu i na procházce v parku, tak si tuhle tchajvanskou pecku radši vůbec nepouštějte, mohlo by to s vámi švihnout. Zato všichni pravověrní nadšenci do béčkových krváků by měli být nadmíru spokojení. Filmu lze sice vytknout trochu kolísavé tempo a na můj vkus možná i příliš mnoho zbytečného žvanění, ale tyhle drobné nedostatky jsou bohatě vynahrazeny vydatně krvavou akcí a spoustou bizarně deviantních výjevů. Babička v bistru, soused se zahradnickými nůžkami, masakr v metru a posléze i ve špitále... A jako příjemný bonus krásná holka v hlavní roli. Tak tomuhlé já tedy říkám parádně zmáknutý horrorový debut! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvrácený film pouze pro okrajové publikum, ale za mě proč ne. V Číně vypukne virus, který z lidí dělají magory a úchyláky a jeden chlápek se snaží dostat ke své staré. Je to masakr scéna v autobuse může směle konkurovat masakru v novém Texaském Masakru a celkově zde krev stříká po galonech plus za neurčitý konec . Do toho zde máme jakéhosi babochlapa , kterému někdo strčí penis do oka (to neukážou) nebo nakažené mimino.  Jo a mimochodem ten animák co sledoval ten chlápek byl docela zvrácený. 80 procent ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama