Reklama

Reklama

Planeta Praha

  • angličtina Wild Prague (festivalový název) (více)
Trailer 3
Česko, 2022, 85 min (Televizní verze: 44 min)

Režie:

Jan Hošek

Kamera:

Jiří Petr

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jiří Macháček (vypravěč), Richard Stanke (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Kolik „obyvatel" má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (38)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Krásné detailní záběry a určitě i dobrá práce s vytipováním míst pro natáčení, přesto jsem z kina odcházela s pocitem, že jsem se z dokumentu nic moc nového a poučného nedozvěděla a že nad celou uvedenou faunou převládalo ptactvo. Pro mě vizuální krása s nízkou výpovědní hodnotou, slušný relax ale v porovnání s jinými dokumenty o zvířatech trochu nuda. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Za ty krásné záběry mého oblíbeného města to rozhodně stálo, nicméně forma vyprávění mi zde příliš nesedla. Když se totiž tento dokument neustále vrací k pražským zvířatům, která již byla představena v předchozích pasážích, ve výsledku jich nezobrazí tolik a na konci jsem tak měl pocit, že jsem se toho vlastně příliš nového nedozvěděl. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Planeta Praha zaujme díky množství pro běžné oko nevídaných záběrů z naší metropole, v níž nejsou pouze betonové památky, nýbrž i celá plejáda více či méně známých tvorů. Dost mě překvapilo, že byl Macháčkův komentář hodně střídmý a vyvaroval se lascivitě. Vím, že se jedná o rodinný film, i tak to bylo překvapení - a to milé. Ze zobrazovaných zvířat mě nejvíce zaujaly sekvence se slípkou zelenonohou a s muflony (jejich přítomnost beru jako nápad na další návštěvu Prahy). Rovněž se mi líbilo úvodní ("středověké") a závěrečné ("postapokalypické") vyobrazení matičky Prahy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Planeta Česko se mi kdysi celkem líbila, tak jsem dal nakonec šanci i tomuto, a přišlo mi to podobným způsobem fajn. Byť jsem měl očekávání asi přece jen nastavená trochu výš, a ten superpomalý Macháčkův přednes spolu s použitou hudbou na mě měly dost uspávací účinek, a to finále s možnou budoucí Prahou zarostlou vegetací mi přišlo veskrze stupidní, ale budiž no. Na to, že mě podobná produkce normálně k smrti nudí, zde nemám potřebu to nějak shazovat, a tvůrcům přeju, ať ten film ještě nějaký lidi vidí, protože si to zaslouží. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Dokument srovnatelný s top produkcí BBC nebo National Geographic. Z některých záběrů mi spadla čelist a přemýšlel jsem, jak to natočili... Počítačová vizualizace zániku Prahy a jejímu opětovnému pohlcení přírodou v závěru na mě působila tak trochu "svatokrádežně". ;-) Povíme si za dalších 1 300 let. ()

Galerie (29)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama