Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebude to vadiť, Sabrina, keď budem pri lodi plakať? Rozkošné. Vtipné, vkusné, miestami smutné a Audrey sa pre túto rolu narodila. Nevinné, chudobné dievča v dobrej spoločnosti, otrok vlastných citov a na druhej strane dvaja bratia, hezoun a obchodník a je takmer jasné, koho si vyberie. SPOILER! Nato že ide o limonádu staršiu pol storočia, ma celkom zarazilo, že to bolo až po finále nerozhodné. Tá scéna v búdke, to je ako zo života. Happy end som im prial, no aspoň na tú malú chvíľku sa potešil ten cynik vo mne, pretože to pár minút reálne vyzeralo, že si vyberie toho horšieho. A bez pričinenia tých dvoch bratov, asi by sa tak aj stalo. Úžasne nedokonalá ženská postava. 90% ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je chybou vidieť najskôr remake a potom slávny originál. Myslím všeobecne. Potom sa buď stane, že vás originál absolútne ohúri, alebo si budete vybavovať situácie, ktoré ste videli a porovnávať ich, respektíve si hovoriť, aké sú si podobné. Napríklad som si povedal, že aj v Pollackovej verzii je casting vynikajúci. Možno som očakával viac humoru, oproti ďaľším romantickým komediálnym dvojhodinovkám je Sabrina skôr vážnym filmom. Ale u Wildera sa mi stáva, že mi jeho filmy sadnú viac na druhý krát a "vzhľadom na vzhľad" Audrey a aj jej zmenu účesu som s jej a Wilderowou Sabrinou ešte neskončil. Vidíme klasické dlhšie hollywoodske zábery a zároveň to ubieha ako voda. Nenaháňajú dnešní hyperrýchli kameramani a strihači svojim tempom zajaca vo vreci, keď nás tak často nudia? 70% a zaokrúhlenie dole iba preto, že som ešte nepridal poslednú hviezdu Some like it hot. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)

Reklama

Reklama