Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když americké manželky opustí v létě s dětmi rozpálený Manhattan, jejich obětaví pracující manželé se věnují "kladení pastí, lovu a honu", jinak řečeno, zajišťují rodinu a "trpí" ve městě. Své utrpení a samotu si zlehčují občasným zakázaným doutníčkem, nezdravým jídlem, příležitostnou sklenkou whisky a ti nejodvážnější dokonce proměňují chtivé pohledy na ženské křivky mladých krasavic ve skutek. Také Richard Sherman je typickým manhattanským manželem, který pravidelně v červenci vyprovodí ženu Helenu a synka Rickyho na nádraží, aby si užívali venkovských radovánek. Poté se chce ve vší počestnosti soustředěně věnovat své práci v nakladatelství, protože v bytě je konečně klid, nemusí nikoho zdravit a odpovídat na stále stejné otázky. Může se věnovat například korektuře nové knihy "Člověk a podvědomí", která se sice zdá nezáživná, ale její třetí kapitola "Potlačovaná vášeň u muže středního věku, její kořeny a důsledky" je svým způsobem inspirativní. I ten nejvěrnější otec od rodiny však může podlehnout pokušení, když se o patro výš nečekaně nastěhuje blonďaté sexy stvoření, roztomile naivní a nedotčené, zato s křivkami hollywoodské hvězdy. Na scénu opět přichází Marilyn Monroe ve své nezapomenutelné roli naivní a prosté dívenky, jejíž vlající sukně nad pouličním větrákem v jedné ze slavných scén tohoto filmu probouzela fantazii mužského publika mnoha generací. Předlohou k nestárnoucí konverzační komedii Billyho Wildera se stala divadelní hra herce, scenáristy a producenta Georga Axelroda (1922-2003) s původním názvem "Sedmiroční kopřivka". Po boku M. Monroe uvidíme Toma Ewella. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (156)

poz3n 

všechny recenze uživatele

50's 'Oh Honey' Marilyn Monroe a paranoidní manžílek, toužící po úletu. Je přeci léto na Manhattanu. Manželky sklízí seno na senosečích a rajcovní husičky bydlí přes léto ve vašem domě. Billy tentokráte porušil klasický princip vyprávění. Promlouvá k divákům skrze monology hlavní postavy a k tomu si ještě dovolí porušit universum příběhu hláškou na Marilyn Monroe. Navíc konečně zjistíte, odkud že je ta slavná scéna s větrem z podzemky a Marilyninými (probůh je to správně?) šaty. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"When it gets hot like this, you know what I do? I keep my undies in the icebox!" Naprosto ROZKOŠNÁ letní komedie s roztomile vyšilujícím Tomem Ewellem a neskutečně sexy Marilyn Monroe, která je prostě... k sežrání. Díky Billymu Wilderovi si vlastně ani neuvědomíte, že je to adaptace divadelní konverzačky pro dva herce (skoro). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemam rad Normu Jean a.k.a. Marilyn Monroe - to hned na uvod. A nikdy som ju nemal rad /to u mna vzdy viedla taka Rita Hayworth ....../. Vdaka tomuto filmu aj viem preco. Prilis afektovana, hrat ani poriadne nevedela, akurat ten jej osud ma dost mrzi .... taky som jej fakt neprial. Teraz k filmu : Podla mna je The Seven Year Itch dost precenovana komedia, a samotny Billy Wilder ma na konte podstatne lepsie filmy - napriklad taky Sunset Boulevard. Tom Ewell mi prisiel zbytocny. 70 % ledva ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vtipná ateliérová komedie o typickém létě obyvatele Manhattanu spolehlivě pobaví i po více než šedesáti letech. Marilyn Monroe jako naivní blondýnka i Tom Ewell jako muž s příliš bujnou fantazií jsou výborní, výroky doktora Brubakera by se daly tesat a režisér Billy Wilder byl na vrcholu. Na druhou stranu jsem shledal, že scéna s výdechy newyorského metra už se mnou nic nedělá. Doba přece jen pokročila... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kouzlo starých filmů je nepopíratelné a Marilyn Monroe s TOmem Ewellem září v této lehce ironické komedii. Hlavní hrdina je neuvěřitelně vtipný, ale přesto se neusměje. Marilyn je nevinná a naivní žena, po které na chodníku koukají snad i jiné ženy :). Slaměný vdovec je prostě klasikou mezi komediemi, kterou je povinnost vidět. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (33)

  • Marilyn Monroe často zapomínala text a kazila natáčení, takže se některý záběr muel zopakovat až 40krát. To u ní opětovně vyvolávalo myšlenky na sebevraždu. (Kulmon)
  • Devítiměsíční manželství mezi Marilyn Monroe a Joe DiMaggiem skončilo formálně během tohoto natáčení. (Kulmon)
  • Ve filmu je ikonická scéna, kdy Marilyn Monroe stojí nad výdechy ventilace a proud vzduchu jí nadzvedává sukni. Málokdo ale ví, že tato scéna se objevila v mnohem starším filmu z doby počátků kinematografie. Je to krátký minutový film z roku 1901 nazvaný What happened on Twenty-third Streetball, New York City. Herečkou se vzdouvající se sukní byla Florence Georgie. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama