Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

Terva 

všechny recenze uživatele

Inspirováno básní Eda Justina. (Keep away from Pumpkinhead, Unless you're tired of living, His enemies are mostly dead, He's mean and unforgiving, Laugh at him and you're undone, But in some dreadful fashion, Vengeance, he considers fun, And plans it with a passion, Time will not erase or blot, A plot that he has brewing, It's when you think that he's forgot, He'll conjure your undoing, Bolted doors and windows barred, Guard dogs prowling in the yard, Won't protect you in your bed, Nothing will, from Pumpkinhead.) CITÁT - 1957 Eddie, nedělej si starosti........... Ten začátek se mi zdál strašně divnej. Vím, že bych neměl chtít po hororu logičnost, ale co je moc, to je moc. CITÁT - Byla to nehoda....... Celá ta situace lidí na motorkách a podivného jednaní Lance Henriksena i jeho syna je jak vycucaná s prstu. V prvních záběrech vypadal démon pomsty skoro jako Vetřelec (1979) a situace kolem hřbitova mi připomněla jednu knihu Stephena Kinga (1983). Tvůrci se tedy nejen inspirovali básní Eda Justina, ale i jinými skutečnostmi. Je to tu znát. CITÁT - Můžeš jít domů Ede. Právě to začalo......... Nevýrazně natočený děj mohl mít lepší zpracování, hudbu bych také nejraději slyšel jinou a pompéznější. Zatím nejlepší na příběhu je triková stránka, na svou dobu je prostě dobrá. Různé "lehké opisování" vyústilo jen ve snahu vytvořit další filmový fenomén jako je třeba Freddy, Jason, Whismaster a další. Fenomém Pumpkinhead prostě tak nějak nefunguje. Z příběhu je tak jen průměrný možná lehce podprůměrný thriller. Tady se prostě jen trhaj hlavy. CITÁT - Zabíjí jen to, co má zabít......... CHYBA VE FILMU: Když Pumpkinhead (Tom Woodruff Jr.) zvedá do výšky Bunta (Brian Bremer) je vidět, že je Bunt přivázán za kotník dvěma lanky................ ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Stan Winston, expert na masky, ktorý ma presvedčil s maskou Pumpkinheada, pretože v tom novom filme 2007 vyzerá Pumpkinhead ako z gumy, kdežto tu vyzerá vynikajúco a strašidelnejšie. Lance henriksen znovu dokazuje, že vie zahrať hocijakú úlohu. K tomu tu máme čarodejnicu, ktorá vyvolá démona pomsty a ten začne kruto zabíjať, a splňať všetko zlo, čo si prial Ed Harley ( Lance Henriksen) a to krutú pomstu za smrť svojho syna 80 percent. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Áno, scenár je rovnako hlbokomyseľný ako texty skupiny No Name, ale nechcime vždy od horroru hĺbku Montaigneových esejí. Tento "piatkový večerný" hororík je iba o krásne hustej atmosfére, vizuálne pôsobivom monštre /akoby aj nie: to sa hneď pozná, keď režisér je vlastne "pôvodným" povolaním majster-maskér/ a akejsi zvláštnej melanchólii, ktorá sa v tomto filme vznáša nad lesmi spolu s mlhou. Štvrtá hviezdička je protekčná: za skvelú babku-šamanku a jej vychytaný domček. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitné béčko, akých v osemdesiatych rokoch vzniklo habadej. Stan Winston na režisérskej stoličke prináša hutnú atmosféru a úžasné masky na jednej strane a mizerný strih, nezvládnuté vedenie hercov a smiešny scenár na strane druhej. Jedno s druhým sa ale bravúrne dopĺňa a výsledok je kvalitná 80s hororová zábava. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zdatné béčko, které je pořád funkční, jen jednoduše morálně zastaralo, stejně jako drtivá většina podobných žánrovek. Rozhodně to není špatný film, má docela zajímavé prostředí, nebojí se být patřičně drsný, ale zároveň k tomu nepotřebuju tunu umělé krve (což pro někoho může být mínus). Za mě je největší zápor zároveň jedna z nejlepších věcí - režisér, co je znám hlavně jako trikař a animatronik si vyrobil velkou, děsivou loutku a hojně ji zde používá. A to je škoda, jednak její tvář není až tak děsivá, připomíná spíše sluníčkem vyšisovaného Grinche a hlavně je v záběru jednoduše příliš často a velmi rychle ztratí auru něčeho tajemného a je příliš brze odhalena v celé své "kráse." Krom toho je film prostě klasická vybíjená, kterou ozvláštní především hlavní herec, co má tak ostře řezanou tvář, že by dokázala rozkrájet i mlhu, co má doma Rákosníček. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Na žiadosť Stana Winstona spravili scenáristi z Pumpkinheada a Haggis (starej čarodejnice) oveľa temnejšie postavy ako v pôvodnom scenári. (Nekrofil)
  • Podľa filmu vznikol aj komiks s názvom "Pumpkinhead: The Rites of Exorcism", ktorý mal mať 4 časti, vydania sa však dočkali len prvé dve. (beso74)

Reklama

Reklama