Reklama

Reklama

Ono

Trailer 1

Dvanáctiletá gymnastka Tinja se zoufale snaží zalíbit své matce, která je posedlá rodinnou image a jejíž populární blog „Krásný každodenní život“ představuje idylickou existenci jejich rodiny jako dokonalost na předměstí. Jednoho dne najde Tinja v lese zraněného ptáka, přinese si jeho podivné vejce domů, uloží ho do své postele a pečuje o něj, dokud se nevylíhne. Tvor, který se z něj vyklube, se stane jejím nejbližším přítelem a živoucí noční můrou, která Tinju žijící pod dokonalou slupkou ponoří do zvrácené reality, kterou její matka odmítá vidět. Ono je fascinujícím portrétem podstaty mateřinského instinktu, kdy se Tinja snaží vyrovnat se s opravdovým citovým poutem ke své groteskní a krvežíznivé nově nalezené rodině a zároveň se potýká s rozpadajícím se vztahem se svou vlastní náročnou matkou. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (82)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jakmile jsem uviděl toho metrovýho vylíhnutýho ptáka, tak jsem to chtěl vypnout a dát tomu odpad. Avšak nějaká část mého podvědomí mě přinutila chvíli vydržet a ejhle, až tak špatný to nebylo. Jo je to bizár jak prase, tohle musel vymyslet někdo sjetej. Metr vysoké mládě ptáka, které se stane Vašim kámošem a živí se pouze Vašima grckama a nakonec začne dostávat stejnou podobu jako vy. Má však také zabijácké choutky a vy jej musíte krotit, no prostě nářez. Do toho ještě vypečená rodinka, kdy nevíte, kterej z těch zbývajících tří je větší kretén. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Jedna z vecí, ktoré sa tomuto filmu nedajú uprieť, je jeho originalita. Veď kde  inde ste videli, že dievča nájde v lese vajce, z neho sa  vyliahne divné kura, ktoré sa neskôr zmení na ňu ? Toto rozhodne chválim  a stým spojené masky, ktoré tiež neboli najhoršie. Škoda však, že nič iné v podstate nedostaneme. Čakal som troška viac hnusných vecí, alebo keď už boli nejaké zabitia, tak že aspoň niečo uvidíme, v tomto ohľade sa však film držal dosť pri zemi. No a koniec išiel teda úplne mimo mňa. Fínsky horor ma však zaujal, a tento počin určite neurazí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doppelgänger ptáče dál doskáče.. Kombinace body horroru a rodinného dramatu, při kterém to první zaujme neopeřeným výtvorem animatronického topmodeláře Gustava Hoegena a to druhé zasazením do prostředí jak z učebnice Soderberghovy chladné sterility. Motiv rodičů upřednostňujících umělý perfekcionalismus často přes sociální sítě před někdy nedokonalými, ale zato pravými city mimo záznam a jejich dětí, které hledají způsob, jak se s tím vypořádat, se tím táhne jako tenká nit a přiznávám se, že jsem očekával mnohem abstraktnější konec, než to, co se z toho vylíhlo.. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Fínsky horor je skôr taká raritnejšia vec. A tak teda okrem blysnutia sa v hokeji (opäť), sa dobre predviedli aktuálne aj v načrtnutej oblasti. Áno, taká drsná, dark rozprávka pre dospelých (je tam cítiť šikovnú režisérsku ruku ženy) s veľkou štipkou bizarnosti. (Možný SPOILER.) Jemná dievčina, gymnastka Tinja sa dostane k vajíčku vtáka a ujme sa ho (neukradne ho) a trochu sa to začne celé zvrhávať a vyvíjať neželaným smerom. (Koniec možného SPOILERU.) Vlastne dosť (operený) úlet. ;) Dej sa do veľkej miery odohráva cez deň. Sympatická malá herečka v ústrednej úlohe. Záver je pomerne originálny. Snímka je vlastne relatívne jednoduchá, zbytočne veci nekomplikuje a aj tým je k divákovi dosť ústretová. Za štyri vrecká vtáčieho zobu, teda, štyri silné hviezdy. ;) (Dodatok a možný SPOILER, vrany mávajú v niektorých kultúrach posvätnejší charakter, ako padlo aj navôkol, stačí si spomenúť na komiksovú Vranu z 1994, v Pahanhautoja zohralo svoju rolu asi zabitie vrany a tiež pravdepodobne neúctivé pochovanie vtáka, podľa všetkého by sa fínsky názov filmu dal preložiť asi ako "zlé hroby". Koniec možného SPOILERU.) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dievča podobajúce sa na mladú Avril Lavigne minimálne chrupom a nesúrodými vlasmi zabije havrana. Ideálny námet na strašenie ako z románu E.A. Poea. Len ten by dokázal premeniť statočného havrana na nejakého prehistorického zhrbeného pštrosa či ochrnutého pelikána, ako to urobili v tomto filme. Ale triky boli niekedy fakt na úrovni Raťafáka Plachtu, no pár pasáži vyšlo. Divné, bizarné, ale nie úplne márne.  Hrôzy a pochmúrnosti je ale málo na to, aby to nechalo desivé pocity. Skôr to šlo až do komediálna. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama