Reklama

Reklama

Shookum Hills

  • USA The Devil Below
Trailer

Obsahy(1)

Shookum Hills bolo banícke mestečko, ktoré kvôli nehostinným podmienkam zaniklo. Partia vedcov sa sem vydáva, aby zistila, čo sa na tomto mieste odohralo a čo tu spôsobuje nevídané prírodné úkazy. Čakajú ich ale desivejšie objavy, než aké pred príchodom očakávali. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Černobylské deníky (5*) se mi tenkrát dost trefily do nálady, Shookum Hills jsou sice tak o dvě třídy horší, ale s čím umí Parker pracovat, je prostředí, které dokáže využit opravdu maximálně. Docela mě znejistila scénka (frajer v lese dá ucho k mříži), kde byla digitálně přidaná krev a úplně mi to málem vypálilo oči, ale k dalším excesům naštěstí už nedošlo, i když ono zrovna bohatý na Gore a krev tenhle Horor není, ale tak jako u Černobylských deníků, tak i zde mi to vynahradilo především prostředí se slušnou atmosférou. Monstra celkem povedená, herci průměrný, ale na Alicii se hezky dívalo, slušná kočka. Příjemná jednohubka na jedno zhlédnutí a určitě se těším na režisérovo další tvorbu, se kterou doufám přijde dřív, než zase za 8 let. (Full HD, 169. hodnocení) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně srandovně připitomělé monster béčko o příšerách v opuštěných uhelných dolech. Musím mít opravdu hodně rád monster béčka, abych tomuhle dal aspoň ty dvě slabé hvězdy. Nejvíc o filmu vypovídá scéna, kdy dva hrdinové - paralyzovaní a ochromení příšeráckým jedem - stráví asi pět minut stopáže tím, že se centimetr po centimetru, milimetr po milimetru sápou po granátu ... načež ten granát použijou, zvednou se a bez známek jakýchkoli fyzických potíží vezmou do zaječích. Srandovní je i design monster i repliky, co postavy občas s vážnou tváří vypouštějí z úst. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, byl to očistec. Očekával jsem hořící uhelné sluje tak jako pod existujícím „silenthillovým“ městečkem Centralia v Pensylvánii, ale Parker nabídl peklo, ve kterém by byli nejděsivější drzej Drápal a kolega Netopýr. Zásadně rozostření členové kolonie havířožroutů budili stejný interest jako jim čelící uvědomělá partička a vy můžete uzavírat sázky, jestli last woman standing bude prosazovatel filozofického směru Nietzscheho, nebo Yody. U závěrečných titulků klidně mohla hrát známá píseň Honzy Vyčítala s lehce pozměněným textem: „Já trvám na tom, že jediný herec tu byl Patton..“ a rejža se po shookumských deníčcích zase může na dalších devět let uložit k ledu.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa, ale je to len béčko. Síce solídne. Nie vyložená sra*ka. No kto bude čakať pecku á la Pád do tmy, zostane sklamaný. Miestami je vizuál (najmä v druhej polovici) fakt lacný. Ale napriek tomu si snímka udržuje slušnú atmosféru a pomáhajú jej v tom i obstojní herci v čele s Willom Pattonom vo vedľajšej úlohe. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Monster horory mi dosť chýbajú, keďže sa v posledných rokoch až na pár výnimiek takmer netočia, preto som bol na Shookum hills celkom zvedavý, vyzeralo to nádejne a síce žiadne veľké sklamanie to nie je, ale čakal som určite trochu viac. Už úvodná havária naznačuje, že to asi nebude žiadny zázrak, vyzerá to dosť biedne, ale inak sú karty rozdané celkom fajn. Zaujímavá záhada ohľadom strateného baníckeho mesta, samozrejme zase miestni, ktorí vedia viac, ako sa tvária a ani tá hlavná partia nie je úplne zlá. Hlavná hrdinka je sympaťáčka a škoda, že nejaký priestor nedostalo aj, ako sa k nej vôbec dostali, je to dosť narýchlo. Jej kolegovia sú síce úplne zameniteľní, ale aspoň mi nevadili, čo je v tomto žánri základ. A ako bonus charizmatický Will Patton, len som čakal, že bude mať väčšiu a podstatnejšiu úlohu. Takže dej mi úplne vyhovoval a čakal som, čo z toho bude, len režisér sa mohol trochu viac posnažiť. Pýtalo si to lepšiu atmosféru, tajomnosť v úvode a napätie, v tejto oblasti sa film pohybuje len v tom priemere, ani raz neprekvapí. A druhá, survival polovica už išla teda dosť mimo mňa. Nielen, že to bolo pojaté trochu inak, než som čakal, toto bolo dokonca také veľkolepejšie, ale hlavne je to jednoducho jeden veľký chaos. Dejovo je to stále zaujímavé, ale úplne neprehľadné, kto sa práve kde nachádza, kedy a ako zomrel, tu sa režisér strašne snažil, aby tu diváka nemalo čo zaujímať. Tú tmu beriem, tá sa z logiky deja dala čakať, že sa nebudú naháňať na dennom slnku, ale k tomu to striedanie šerých záberov a hlavne finále, kedy je to zase pre istotu omámené. Vôbec neviem, čo ma tu malo vlastne zaujímať. Takže na to jedno pozretie to vôbec nie je zlé, nenudil som sa, klady sa tu nájdu a každý nový prírastok do tohto typu filmu beriem hneď. Ale potrebovalo by to schopnejšieho režiséra, ktorý by to vedel aj trochu predať, čo Bradley Parker určite nie je. S poriadnym odstupom natočil dva horory s parádnou zápletkou, ale ani tentoraz sa nad ten lepší priemer nedostane. 57% ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama