Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renomovaný a uznávaný exorcista se spojí s nováčkovským knězem na svém prvním tréninkovém dni. Když se kněz ponoří hlouběji do pekla na Zemi, tak hranice mezi dobrem a zlem se stírají a objevují se jejich vlastní démoni. (Flekoun58)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte doma dva metly alebo mopy, stačí odtrhnúť z nich rúčky a vytvoriť kríž. K tomu už len stretnúť nejakého funebráka, šlohnúť mu odev a límec na košeli spojiť bielym papierikom, vystrihnutom napríklad z výkresu. A môžete ísť na to. Asi taký seriózny je tento Training Day, Edition vymetač ďábla 2021. Neviem, koľko ten brigádnik za jedno vymetanie bral, ale euro na hoďku mohlo byť tak maximum. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vymítací filmy patří k mým nejméně oblíbeným hororovým subžánrům, protože málokdy přinesou nějaký svěží nový přístup nebo něco neokoukaného, většinou se jede přesně podle šablony. Touhle optikou oceňuju, že The Seventh Day patří k mála případům z posledních let, jehož tvůrci - co se týká děje - nějaká ta esa v rukávu drželi. Konceptuálně je to imho fakt docela dobře vymyšlené, o to víc mě ale musí mrzet veskrze matné zpracování. Zasloužilo by si to být působivější, potenciál tam byl. Mohlo se zatlačit na strašidelných scénách nebo na gore, nějak to formálně ozvláštnit anebo alespoň nevypustit zajímavou pointu na půl úst už asi čtyřicet minut před koncem, kdy značně ztratila na své možné působivosti a dopadla tak nějak ... bez dopadu. A taky je škoda, že hlavního postava - mladý otec Daniel - nemá bohužel ani kapku charismatu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

K vymetačským hororom mám vzťah ako k maslovému chlebu so šunkou. Jem ich, ale sú na svete aj lepšie pochúťky. Tento sa z bežného priemeru snaží vystúpiť relatívne nečakaným zvratom v druhej polovici, ale zas nemôžem s čistým svedomím povedať, že by ma nejako extrémne šokoval. Obecne sa scenár nesie v ukážkovo klišé žánrovom duchu a na tú tretiu hviezdu ho ledva-ledva vyťahuje snáď len triezva minutáž (ani nie hodina a pol) a charizmatický výkon Guya Pearceho. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Natočiť exorcistický Training Day a ešte vykradnúť jeho záverečnú pointu a v podstate aj názov, to je nápad natoľko dementný, že už z princípu musel vzniknúť ako šupácke béčko, ktoré sa svoje chyby ani len nepokúša zakryť, v horších momentoch pripomínajúci paródiu a v lepších Evil Dead. Keď dáte ešte hlavnú rolu uhrať totálne necharizmatickému tv hercovi, skončí to ako po všetkých stránkach zlyhávajúci film, bez sekundy napätia a strašidelnosti. A to hovorím ako fanúšik subžánru, považujúci aj Koniec dní s Arnoldom za funkčnú a zábavnú klasiku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Exorcizmus je nevyčerpateľná téma, a tento kúsok sa s tým pohral celkom schopne. Dvaja kňazi sa snažia zachrániť posadnutého chlapca, okolo ktorého sa to hemží mŕtvolami. Film má sympatické postavy, svižné tempo a aj nejaké malé prekvapenie. Síce nevydesí, to by sme v tomto žánri čakali nemožné, ale mňa to bavilo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama