Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je mazec. Kam se hrabe Hollywood se svejma akčňárnama. V tomhle filmu tvoří přestřelky snad 60% stopáže. Závěrečný asi 45min dlouhý masakr v nemocnici nebral konce. Vždycky se našla ještě další místnost, kde je co rozstřílet resp. koho zastřelit. Některý scény byly fakt parádní. Žasnul jsem jaký kousky herci a kaskadéři zvládají. Ve výsledku už na mě ale bylo toho střílení příliš. Nic víc než vizuální podívaná v tom není. Bohužel postupem času se vše neustále opakuje, pouze přibývá mrtvol a já se začínám nudit. Tenhle film mě ve svém žánru tak vyčerpal, že min. dva měsíce nemusím vidět žádnou akční řezačku. Každopádně všichni akční maniaci si tu musí přijít na svoje. 59% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V mém věku už člověk obvykle dávno ví, co mu udělá radost a čemu by se měl vyhnout. Z principu ale neškodí jednou za čas si potvrdit své priority a předsudky. K tomu by měl posloužit film ve svém žánru hodnocený jako špička. Akční filmy nepatří mezi můj šálek čaje, ale proč výjimečně nezkusit jeden z nejlépe hodnocených filmů ve své kategorii? No, nebudu lhát, svým způsobem to byla síla. Akce zcela zbavená jakékoli závislosti na fyzikálních zákonech, zbraně na osm nábojů, které vypálí padesátkrát za sebou, prostinký příběh bez jakékoli elementární logiky, ploché postavy, které spadají přesně do svých škatulek, ranaři, kteří vyřídí deset protivníků, aniž by se jakkoli zadýchali - a tak by se dalo ještě dlouho pokračovat. Děkuji, potvrdil jsem si všechna negativa, která k podobné produkci cítím, a pokud budu mít v budoucnosti potřebu nechat se akčně rozptylovat, pustím si Agenta bez minulosti. Prakticky žádný žánr není na CSFD tak výrazně nadhodnocený jako východoasijské akční filmy. V každém jiném žánru, ať už jde o horor, fantasy, sci-fi nebo cokoliv jiného, se najde dostatek kazisvětů, kteří dokáží nekritickým fanouškům zkalit jejich nadšení. V téhle skupině to kupodivu nefunguje. Hard Boiled je jednorozměrný film bez jakéhokoliv přesahu, ovšem natočený z profesionalitou a herci, kteří se v rámci toho, co jim scénář předepisuje, pohybují s naprostou jistotou. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Fantastický akční majstrštyk a nejlepší film Johna Woo (aspoň podle mě). Neuvěřitelné je, že film je v podstatě jedna velká, brilantně a efektně natočená přestřelka, u které si však divák nemůže ani vydechnout a fascinovaně tu nabušenou akční jízdu skoukne až do konce a má chuť si hned z fleku střihnout repete. Režijní mistrovství Johna Woo perfektně doplňují skvělí herci. Chow Yun-Fat jako major Tequilla je těžký frajer, který s nedbalou elegancí kosí záporáky po desítkách, občas ucedí nějakou tu hlášku a mezi přestřelkami se stíhá věnovat své milé Terese (Teresa Mo). Vydatně mu sekunduje tajný policista Tony, mezi gangstery známý jako Alan (Tony Leung), jenž s párem pistolí také umí dělat divy. A jejich rovnocenným protivníkem je ultrazáporák Mad Dog ve skvělém podání Philipa Kwoka. Až uvidíte jeho střelecké číslo na motorce a souboj s Tequillou a Alanem v nemocnici, budete jen valit bulvy. A ještě více je budete valit, až si Tequilla vezme v nemocnici do náruče mimino a zpomaleně si to vyřídí s bandou grázlů, aby nakonec miminko rozesmál a to mu to po chvíli humorně oplatilo. NEZAPOMENUTELNÉ! Nezapomenutelný je vůbec celý Hard Boiled. Krvavý balet se vším všudy! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po přečtení několika zdejších komentářů jsem si k projekci nejprve obstaral kbelík a dvě ruličky toaleťáku, to kdybych se z toho náhodou posral... a po úvodních deseti minutách jsem vynesl hned tři plný kýble! Teda, tohle byl totální hukot, kam se na to hrabe Matrixova čistka tichomořského ostrova. John Woo je definitivně šílenec. Chow Yun-Fat je boží, ať už se jako tarzan spouští ze stropu loděnice, proměňuje nepřátelské motorkáře v Ghost Ridery, fackuje se, ochraňuje novorozeně nebo prostě jen posílá náboje ze svých bezedných zásobníků vstříc protivníkům. A že jich je fakt požehnaně. Pokud netrpíte chronickou mnohoprstostí jako poručík Kuře, na prstech obou rukou mrtvé nespočítáte. Bodycount je stoprocentně trojciferné číslo a začíná minimálně číslovkou 2. Velmi zajímavý je i scénář, stejně jako hudba, Tony Leung, jednooký killer nebo Yun-Fatovo handrkování se s policejním šéfem. Vše vrcholí kulervoucím dostaveníčkem v útrobách nemocnice a naprosto omračující brutální sekvencí bez jediného střihu, kdy oba hrdinové kosí všechno živé, co se jen v záběru pohne. Když poté borci vkročí do výtahu a zavřou se za nimi dveře, máte pocit, že jste viděli nejlepší střeleckou scénu, co kdy byla natočena bez jediného prostřižení. Jenže dveře výtahu se po chvíli otvírají v jiném patře a jatka pokračují... Dvěma slovy: Naprosto neskutečné! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo sa s hongkongskou produkciou, pred posratím si reputácie u fanúšikov, rozlúčil fenomenálne! Toto je maximalizovaný akčný doják, ku ktorému sa ťažko hľadá to správne vyjadrenie. Všetky predošlé snímky oplývajú určitou hranicou medzi akciou a drámou, ktorá je tu vybičovaná k totálnemu vrcholu a dojem z filmu tak ostáva v absolútnom blahu môjho filmového pojatia. Bravúrne skvost! John, mal si nás naďalej tešiť týmito peckami. Aj Chowovi by to seklo viac. 95%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Během přestřelky mezi Tonym a Mad Dogem utržil Tony Leung (Tony) řeznou ránu nad okem od poletujícího skla. Stalo se tak během scény, kdy na sebe střílí skrze velká okna. (HellFire)
  • Během přestřelky v nemocnici, kdy Yuen a Alan nastoupí do výtahu, měl štáb přibližně 20 sekund na to, aby uklidil podlaží, aby tak vypadalo jako úplně jiné podlaží. (HellFire)
  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama