Reklama

Reklama

Infinitum: Subject Unknown

Trailer 1

Obsahy(1)

Jane (Tori Butler-Hart) se probere v místnosti připoutaná k židli. Neví kdo a kde je. Situace se vrací v časové smyčce a jakési hlasy jí radí a komentují průběh jakéhosi experimentu. V koutě najde ukryté úzké schody vedoucí dolů do tmy do přízemí, pak se dostane ven do normální anglické uličky rodinných domků. Nikde ani živáčka, hlasy, záblesk a zase je na židli. Autem se dostane dál, ale kam jede, co nalezne na mapě a co v počítači v laboratoři firmy Quantum, ke kterému je vedena? (Peabody)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som celkom zvedavý aký to bude mať výsledok, keď poviem, že mňa "Infinitum: Subject Unknown" bavilo. A nie preto, aby som išiel proti prúdu. Myslím si, že v tomto filme reálne nie je zlý nápad, je tu niekoľko zaujímavých scénok a keď si človek jednotlivé momentky rozanalyzuje a v závere pochopí celkovú pointu, tak ide o celkom slušne spracované filmové dielo. Spracované pomaly, nenápadne a necháva nás síce dlhšie bez nejakých konkrétnejších informácií, no o to zaujímavejšie je sledovať len malé rozdiely alebo určité detaily, ktoré posúvajú našu hlavnú hrdinku (ktorej meno nepoznáme) skrz jednotlivé situácie. A kedykoľvek začne byť príliš emocionálna alebo to vnútorne prestane zvládať, nastane reset. Ale je to kompletný reset? Alebo sa jednotlivé ja môžu aj náhodou stretnúť a všetky možnosti splynú dohromady v jednu realitu? Film mi v hlave nechal celkom dosť otázok a v rámci sci-fi žánru je to celkom úspech. No čo film vyslovene drží späť a robí ho málo zaujímavým sú dve podstatné veci. V prvom rade poviem tú menej dôležitú. Ian McKellen. Načo je v tomto filme? A okrem toho veľkým na posteri? Jeho rola je tak malá, že dokopy slúži len ako marketingový ťah. Nemám problém s tým, že je vo filme, no spôsob akým sa k nemu postavil marketing. Lebo ak sa ľudia cítia oklamaní, plne ich chápem. Druhý problém je ale vážnejší a tým je celkové prevedenie. Viem, že tvorcovia nemali asi rozpočet na to, aby film pôsobil veľkolepo. Ale minimálne sme nemuseli mať počas prvej polhodiny pocit, že sa skutočne motáme v kruhu. A rovnako sme nemali potrebu do toho dávať ešte aj absurdné momentky, kde sa priestor za oknom úplne zmení alebo sa ocitneme v čiernobielom pásme a všetko okolo pôsobí ako keby sme boli v úplne inom svete. Dáva to síce aj otázku, či to všetko nie je len obrovský nekonečný sen. No pokiaľ by to tak bolo, mohli sme aspoň na konci dostať nejaké skutočné vysvetlenie. A hoci niečo príde, tak nemám pocit, že by to reálne vysvetľovalo veľa a skôr to pôsobí ako niečo, čo má pôsobiť hlboko, hoci tomu reálne niekde pointa ušla. Takže áno. Spracovanie mohlo byť silnejšie. Úvod trošku menej rozťahaný a v závere nám ponúknuť nejaké skutočné odpovede. Ale inak ma ten nápad dostatočne zaujal na to, aby som povedal, že som rád, že som tomu venoval svoj čas. A pokiaľ ste to nepozerali v štýle, že ste to "preklikali za 5 minút", myslím, že ste si v tom možno našli aspoň nejaký moment, ktorý by vás chytil. Nie je to ako v prípade filmu "Sleepless Beauty". A pravdou je, že som čakal niečo oveľa horšie. Možno som divný, ale mne sa film celkom páčil. Hodnotenie: C+ ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Tak špatné to nebylo, kamery výborná, vizuály působivé  a hlavní tvůrkyně to zahrála rozhodně dobře. Je jasné, že po všech již natočených smyčkách není snadné přijít s čímkoliv novým, ale teorie o nekonečnosti možností je zajímavá, Chybou filmu je, že divák té slabší straně obvykle fandí a tady prohraje s ní. To je hořké a vede to pocitu, že autorka.herečka-producentka nás doběhla, tak tu mnozí zlostně odpadují. 40% mi připadá férovější ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek pouze pro zasvěcené v rámci přirozené lidské psychologie v řešení problémů v určité situaci ve spektru podivného avšak reálného světa. Další snímek s časovou smyčkou, ve kterém klasickou filmovou zábavu nikdo nenajde. Divák, který se o to pokusí, jen dosáhne zklamání dříve, než si to sám uvědomí. Tady se u toho musí setsakramentsky přemýšlet. Máme tu nějakou Jane, která se probudí někde v podkroví spoutaná k židli s roubíkem v puse a jde jen o to, jak se osvobodí a jakým způsobem se dostane do bezpečí. Jediné místo, kam se dostane, je ale vždy opět začátek celé etudy. O nic víc tu nejde. A aby to neměla Jane jednoduché, z předešlé události si nic nepamatuje. Nebo snad nějaký ten střípek ano? Tak či onak, nastane pro ni velice frustrující série známých událostí, ze kterého uniká hodně pomalu. Dokáže ovládnout časovou smyčku, porozumět pravidlům podivného světa a rozluštit většinu tajemství, které ji neustále obklopují? Pocit izolace a klaustrofobie se tímto podařilo vystihnout vskutku dokonale.  K vysvětlení stavu dané věci tu působí publicistickým dojmem profesor Aaron Östergaard v podání Conletha Hilla a Dr. Charles Marland-White v podání Iana McKellena. Film je impozantní ve vykreslování toho, čeho lze dosáhnout svou vlastní vynalézavostí. Malý prostor k vytvoření iluze a reality pro tento vizuál zcela postačuje. Kolik možností je k úniku z dané situace? Pokud to vezmeme osobně, přemýšlel někdy někdo takto nad sebou? Proč se daná věc stala zrovna takhle a ne jinak? A proč cesta vede zrovna tudy a ne jinudy? Přemýšlel někdy někdo nad tím, kolik možností je pro vyřešení situace? Právě o tom snímek je. Skutečně těžká filozofie nad činnostmi člověka v rámci psychologického ovládání sebe sama. V podstatě se jedná o hraný vědecký film snažící se diváka dostat k jádru problematiky lidského chování. A byť to tak nevypadá, celé je to v minimálních podmínkách natočeno na obyčejný iPhone. Stalo se tak v době lockdownu kvůli covidové pandemii a pustili se do toho manželé Matthew a Tori Butler-Hart. Vizuální efekty byly samozřejmě dodány později už v profesionálním studiu a týká se to i dotáček s ostatními herci. Buď jak buď, před takovým tvůrčím potenciálem rozhodně klobouk dolů. Tohle je snad největší důkaz, kdy z naprostého minima lze udělat hodně. A to si zaslouží ocenění. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není film. To je natáčení nezajímavé baby, která je půl filmu v místnosti a druhou půlku je v autě nebo v baráku nebo jí hrabe nebo kouká kolem sebe. Naprostý zcela nedívatelný výblujek plně exkrementní úrovně. Na konec jsem se proklikal asi za 5 minut. (0%) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama