foto

Ian McKellen

  • nar. 25.5.1939 (77 let)
    Burnley, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Predstaviteľ démonického Magneta z mimoriadne úspešných X-MENOV McKellen má za sebou viac než 40 ročnú kariéru divadelného a filmového herca. Tento rodený Angličan pôsobil po dlhú dobu ako člen londýnskych spolkov Royal Shakespeare Company a Royal National Theatre, pre ktoré aj produkoval množstvo slávnych hier. Zahral si tiež na Broadwayi, kde za rolu Salieriho v Amadeusovi dostal v roku 1981 ocenenie Tony Award za najlepšieho herca.

Jeho kariéra zahŕňa tiež množstvo televíznych snímkov ako RASPUTIN, A KAPELA HRALA ĎALEJ alebo WALTER, za ktoré už dostal celkovo 40 hereckých cien! Z celovečerných filmov je našim divákom známy z NADANÉHO ŽIAKA, ŠIESTICH STUPŇOV ODLÚČENIA alebo zo spomínaných X-MENOV. Za výkony vo filmoch GODS AND MONSTERS a LOTR: FELLOWSHIP OF THE RING bol nominovaný na najlepších vedľajších hereckých Oscarov.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2017 Animal Crackers
Curse of The Buxom Strumpet, The
Kráska a zvíře
2015 Garderobiér (TV film)
Mr. Holmes
2014 Hobit: Bitva pěti armád
Miss in Her Teens
X-Men: Budoucí minulost
2013 Five(ish) Doctors Reboot, The (TV film)
Hobit: Šmakova dračí poušť
Vicious (TV seriál)
Wolverine
2012 Hobit: Neočekávaná cesta
Pán času: Sněhuláci (TV film)
The Academy: Special (TV film)
2011 Claude et Claudette
Lady Grey London
2010 A Lost and Found Box of Human Sensation
E'gad, Zombies!
Small-Time Revolutionary
The Egg Trick
2009 Academy Part 2: First Impressions, The
The Academy
Vězeň (TV seriál)
2008 King Lear (TV film)
2007 Cubism: Pet Shop Boys in Concert - Auditorio Nacional, Mexico City
Hvězdný prach
Zlatý kompas
2006 Displaced
Doogal
Spláchnutej
Šifra mistra Leonarda
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
X-Men: Poslední vzdor
2005 Komparz (TV seriál)
Kouzelný kolotoč
Pán času (TV seriál)
Tam, kde jsem nikdy nebyl
Ústav
2004 Eighteen
2003 Emile
Pán prstenů: Návrat krále
Pet Shop Boys: Pop Art - The Videos
X-Men 2
2002 Pán prstenů: Dvě věže
2001 Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
2000 X-Men
1999 Book That Wrote Itself, The
David Copperfield (TV film)
1998 Bohové a monstra
Nadaný žák
1997 Bent
Zrozeni z moře
1996 Rasputin (TV film)
1995 Čas smyslnosti
Farma Cold Comfort (TV film)
Jack a Sarah
Richard III.
Thin Ice
1994 Muž stínu
Princezna
To Die For
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Malá pistolnice Jo
Poslední akční hrdina
Šest stupňů odloučení
Tales of the City (TV seriál)
1991 Pet Shop Boys: Videography
1990 Othello (TV film)
1989 Aféra Profumo
Countdown to War (TV film)
1988 Větrné mlýny bohů (TV film)
1986 Walter and June (TV film)
1985 Theatre Night (TV seriál)
Víc než dost
Zina
1983 Pevnost
1982 Ian McKellen: Acting Shakespeare (TV film)
Walter (TV film)
Znamení květiny (TV film)
1981 Velekněz lásky
1980 Dying Day (TV film)
1979 Amud Ha'Esh (TV seriál)
Performance of Macbeth, A (TV film)
1973 Recruiting Officer, The (TV film)
1972 Country Matters (TV seriál)
Hedda Gabler (TV film)
1970 Edward II (TV film)
Hamlet (TV film)
Keats (TV film)
Ross (TV film)
Tragedy of King Richard II, The (TV film)
1969 Alfréd Veliký
Dotek lásky
Promise, The
1968 Hay Fever (TV film)
1966 David Copperfield (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)
Sunday Out of Season (TV film)
Trial and Torture of Sir John Rampayne, The (TV film)

Dokumentární

2015 Shakespeare in Practice: Muse of Fire
2014 Middle-earth: There and Back Again (TV film)
2013 Muse of Fire
2012 Great West End Theatres
2006 Saint of 9/11
2005 Pán fanoušků: Společníci Prstenu
The Hobart Shakespeareans (TV film)
2004 Cameras in Middle-Earth
Costume Design
Designing Middle-Earth
From Book to Script: Forging the Final Chapter
Home of the Horse Lords
J.R.R. Tolkien: The Legacy of Middle-Earth - a.z.
Passing of an Age, The
Pavarotti - The Last Tenor (TV film)
2003 Designing Middle-Earth
Editorial: Refining the Story - a.z.
Churchill (TV film) - vyp.
Second Uncanny Issue of X-Men! Making 'X2', The
Uncanny Suspects, The
X-Factor: The Look of 'X-Men'
X-Men Production Scrapbook
2002 Cameras in Middle-Earth
Costume Design
Day in the Life of a Hobbit, A
Designing Middle-Earth
Fellowship of the Cast, The
From Book to Script
J.R.R. Tolkien: Creator of Middle-Earth
Making of 'The Lord of the Rings', The
Making the Movie (TV film)
Road Goes Ever On..., The
Scale
2001 Film o filmu: Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (TV film)
Larry and Vivien: The Oliviers in Love (TV film)
Quest for the Ring (TV film)
2000 Cirque du Soleil: Cesta člověka
Konečně ho uvidíte: Neviditelný muž odhalen!
William Shakespeare - a.z.
1999 World of Gods and Monsters: A Journey with James Whale, The
1997 Bit of Scarlet, A
Great Composers (TV seriál)
1996 Evening with Lily Savage, An (TV film)
1992 In the Life (TV seriál)
1982 Playing Shakespeare (TV seriál)
1975 Arena (TV seriál)

TV pořady

2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
2008 The BRIT Awards 2008 (TV pořad)
2007 Graham Norton Show, The (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
4Pop (TV pořad)
2002 Judi Dench: A BAFTA Tribute (TV pořad)
Mornings with Kerri-Anne (TV pořad)
74. Annual Academy Awards (TV pořad)
1997 Audience with Elton John, An (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 045)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace