Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletá Jenny (Violet McGraw) se neustále vyrovnává s hádkami svých rodičů Maggie (Mamie Gummer) a Jeffem (Rupert Friend). Uniká proto do vymyšleného světa se svými loutkami. Když její matka tragicky zemře, snaží se Jeff začít znovu a lépe. Do života jim vstupuje i chůva Jenny, která s nimi tráví více času. Po smrti Maggie se ale v dome děje něco nadpřirozeného. Loutky ožívají, po domě se objevují děsivé stíny a přízraky a Jenny je jediná osoba, která je vidí. (Streeper)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné, jak jsem očekával. Zprvu sice scény nebyly příliš strašidelné a neřekl bych že by nějak zvlášť nefungovaly, ale postupně se vypracovávaly a byly čím dál nápaditější až mne ke konci mrazilo jak byly děsivé. Dílo si tak bylo schopno držet moji plnou pozornost a se zápletkou byl doopravdy moc spokojený (i když jsem tak trochu něco podobného očekával). PS: Měl si tu zrzku radši vzít, přes to všechno co udělala, byla pořád sympatičtější než jeho žena. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Separation" je vynikajúci príklad ako to dopadne, keď točíte horor, ale idete to spracovať ako lacnú TV drámu s porciou thrilleru navyše a so všetkými potrebnými klišé. Toto je výsledok. Neskutočne nudný film, plný absolútne zbytočných momentov, otravných postáv a dokopy tu nenájdem scénku, ktorá by ma nejakým spôsobom neotravovala. Scenár by sa skutočne viac uchytil v nejakej zúfalej TV dráme a režijne to neponúka absolútne nič. Nemá to ani charakter, ani atmosféru, strašiace momentky sú v štýle, ktorý sme videli miliónkrát. Myslím si, že čo by tomuto pomohlo by bolo, keby sme z toho mali reálny film o Donne Beneviento z hry "Resident Evil: Village". Lebo máme tu aj temný habit s burkou, aj živé bábiky. Čo viac si želať? Niečo iné, než túto tragickú nudu. Hodnotenie: D ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

To si tak z Wishe objednáte duchařský horor s Orlando Blůmem a přijde vám pak tohle. U recenzí strašidelných filmů z posledních tak dvaceti let bych si vystačil se šablonou, kterou bych mohl k drtivé většině z nich jen kopírovat znovu a znovu. Takže: dokud nevíte, co je zlo a nevidíte ho, atmosféra strachu funguje docela dobře. Jakmile se bubáci objeví, přestává to fungovat. Spolu s odhalováním logiky na bubákově straně navíc přestávají věci mnohdy dost dávat smysl. Ano, to všechno platí i tady. Třeba tady umělec říká, že začal malovat strašidelné postavy před mnoha lety, aniž by si jejich tvorbu pamatoval. To ale s konstrukcí děje poněkud koliduje. Naše bych toho víc, ale nechce se mi tomu věnovat moc času. V rámci moderních hororů je tohle takový mírný podprůměr a tomu i místní hodnocení vcelku odpovídá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Herecky ještě jakž takž, ačkoliv Frienda celkem s přehledem přehrála jeho filmová dcerka a oživlé loutky měly jistý potenciál, což platí zejména pro pána v pruhovaném. Nicméně Bellovi se nepodařilo strašidlům vytvořit prostředí, ve kterém by mohly svůj talent rozvinou. Jediné, na co se se nebozí bubáci zmohli, bylo opakující se vystupování ze stínu či levitování za oknem. Ani příběhem film nijak nezaujme a díky přetžené stopáži se film strašně táhne. Závěrečný mírný zvrat nemohl překvapit snad vůbec nikoho. Bell se od svého vrcholu v podobě The Boy zase o něco vzdálil. 35% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Separation by mohol byť veľmi dobrý triler (bez spojlerov sa vysvetliť prečo nedá, ale jeho rozuzlenie a spracovanie v štýleby, povedzme podobnom ako Sklenený dom a v dĺžke povedzme 90 minút) alebo dobrý horor ak by sa ho ujal niekto iný. Režisér sa v niektorých momentoch až príliš snažil priblížiť Del Torovi, to by však celý film musel mať predsa len o poznanie inak ladený príbeh či aspoň atmosféru. Film nie je rozhodne sklamaním, natočených bolo množstvo oveľa horších filmov tohto žánru, dá sa očakávať že sa bude pohybovať niekde na hranici 40% (aktuálne RT 35%, imdb 4,5/10) ()

Reklama

Reklama