foto

Rupert Friend

  • nar. 1.10.1981 (36 let)
    Oxfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval Webber Douglas Academy of Dramatic Art v Londýně. Na Satellite Awards v roce 2005 byl vyhlášen nejtalentovanějším nováčkem. Jeho nejvýznamnější rolí byla role pana Wickhama v adaptaci Pýchy a předsudku z roku 2005 po boku Keiry Knightly v režii Joe Wrighta. Objevil se také společně s Johnnym Deppem ve snímku Libertin a s dámou Joan Plowright ve filmu Paní Palfreyová.

Mezi jeho další snímky patří Andělé a panny, Poslední legie, Psanec, Kupec benátský, Jolene či Měsíc a hvězdy. Před nedávnem dokončil natáčení filmu Chéri pod taktovkou Stephena Frearse a zanedlouho ho uvidíme ve filmu Young Victoria, kde si zahrál prince Alberta po boku Emily Blunt.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2018 At Eternity's Gate
Nebezpečná laskavost
2017 Ztratili jsme Stalina
2015 Hitman: Agent 47
Stryka
2014 Meet Me in Montenegro
2013 Hvězda kriminálu
2012 To Write Love on Her Arms
2011 5 Days of War
2010 Kid
Lullaby
2009 Chéri
Královna Viktorie
The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers
2008 Chlapec v pruhovaném pyžamu
Jolene
2007 Andělé a panny
Měsíc a hvězdy
Poslední legie
Psanec
2005 Paní Palfreyová
Pýcha a předsudek
2004 Libertin

TV seriály

2018 Strange Angel (TV seriál)
Evocation of the Elders (E08)
Glorification of the Chosen One (E07)
The Mystic Circles of the Young Girls (E06)
další epizody (8)
2017 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Amerika na prvním místě (S06E12)
R jako Romeo (S06E11)
Dům s vlajkou (S06E10)
další epizody (12)
2015 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Falešný záblesk (S05E12)
Náš člověk v Damašku (S05E11)
Nová realita (S05E10)
další epizody (12)
2014 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Dlouho na spadnutí (S04E12)
Krieg nicht Lieb (S04E11)
13 hodin v Islámábádu (S04E10)
další epizody (11)
2013 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Dobrou noc (S03E10)
Poslední úkol (S03E09)
Červený trakař (S03E08)
další epizody (8)
2012 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Volba (S02E12)
In memoriam (S02E11)
Zlomená srdce (S02E10)
další epizody (9)

Dokumentární

2009 Friendship Beyond the Fence

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Stars in Shorts
2010 Steve

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 Steve

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(40)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace