Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Tahle země není pro kanibaly

Tahle země není pro kanibaly

17.01.2008 Autor Cervenak
...aneb Viggo Mortensen versus lidožrouti. Ne, nejste sami, kdo má pocit déja vu. Jsou tomu zhruba dva týdny, co jsme psali o připravovaném historickém dramatu Vanikoro, mapujícím tragický konec francouzské objevitelské výpravy v Jižním Pacifiku na sklonku 18. století (mořeplavce doslova a do písmene snědli obyvatelé jednoho z tamějších ostrovů). V hlavních rolích se představí Viggo Mortensen a Philip Seymour Hoffman. Viggo, který momentálně exceluje v Cronenbergových Východních příslibech, má na požírače člověčiny očividně spadeno, protože se s nimi utká i ve svém nejbližším filmu. Ten však bude z naprosto jiného soudku. Neodehrává se totiž v minulosti, ale v budoucnosti. Zemi zpustošila blíže neurčená katastrofa. Z velkoměst jsou ruiny a veškerá fauna a flóra se změnila v popel a prach. Bezútěšnou pustinou putují na jih (za teplem, protože přichází smrtící zima) otec a jeho malý syn. Jakoby cesta bezútěšnou krajinou nebyla už tak noční můrou, jejich stopy zavětřila tlupa zdivočelých lidí. Potravy je málo a klukovo masíčko by bylo příjemným zpestřením nuzného menu... Pokud vás napadlo, že tohle bude jen nějaké hororové sci-fi béčko, parazitující na úspěchu Já, legenda, jste vedle jak ten smrk. Jedná se totiž o adaptaci bestselleru Cormaca McCarthyho The Road. Starý pan Cormac patří k zámořské spisovatelské první lize a kritici jej označují za jednoho z nejvýznamnějších amerických autorů 20. století (ačkoli ti útlocitnější z nich dodávají, že by jeho romány nemusely být až tak drastické). Právě teď slaví úspěch coenovská adaptace jeho předchozího románu Tahle země není pro starý (když v traileru uvidíte prohlášení podle předlohy držitele Pulitzerovy ceny, tak vězte, že tu Pulitzerovku získal McCarthy právě za The Road), a tak je vhodný čas i na filmovou verzi jeho nejnovější knížky. Viggo Mortensen si zahraje otce a Charlize Theron jeho mrtvou manželku (zjevně tam bude spousta flashbacků). Režie se ujme Australan John Hillcoat kdo viděl jeho The Proposition, ten ví, že je to ideální tvůrce pro lyricky laděné vyprávění skombinované s drsným násilím. Scénář Joea Penhalla je už naštěstí hotov, takže nic nebrání tomu, aby natáčení odstartovalo podle plánu, tedy příští měsíc.

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023 Reklama

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023 Reklama

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

Viggo Mortensen natočí western

Viggo Mortensen natočí western

07.10.2022

Viggo Mortensen letos zachraňoval fotbalový tým v thajských jeskyních a taky si modifikoval tělo šílenými způsoby v novém Cronenbergovi, většina lidí by ho ale opět ráda viděla v roli tahouna, jakým… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama