Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Depp zaskakuje za Ledgera?

Depp zaskakuje za Ledgera?

30.01.2008 Autor Cervenak
Patrně jde o klep, ale nápad je to tak zajímavý, že ho nemůžeme ignorovat. Náhlá smrt Heatha Ledgera minulý týden byla katastrofální zprávou nejen pro jeho rodinu a fanoušky, ale i pro Terryho Gilliama, který s ním měl roztočené fantasy The Imaginarium of Dr. Parnassus. Projekt byl právě uprostřed natáčení a tak se hned začaly šířit řeči, že po smutně proslaveném krachu adaptace Dona Quijota si Terry zapíše do životopisu další legendu o nedokončeném filmu. Producenti, kteří do projektu nalili 30 miliónů dolarů, se však snaží z celé situace vybruslit. A tak se zrodily dohady o tom, že film za Heatha dotočí jeho kámoš Johnny Depp. Srandovní na celé věci je, že by se ani nemusely znovu přetáčet už hotové scény. Film je totiž o muži, který ze všední reality přechází magickým zrcadlem do podivuhodných světů ukrytých v jiných časech a prostorech. A teď pozor: Během první, už dokončené fáze natáčení v Londýně Heath Ledger natočil všechny scény z normálního světa. Tragický konec jej zastihl těsně před přesunem do Vancouveru, kde už na něj čekala studia vytapetovaná zelenými plátny a plná fantasmagorických dekorací. Ano, v Kanadě se měly dotočit ty části filmu, které se odehrávají za zrcadlem. Už asi víte, co se producentům zrodilo v hlavách. Co kdyby se Heath přechodem přes magické zrcadlo nejen dostal do jiných, nepochybně gilliamovsky bizarních světů, ale se i změnil v jinou osobu, konkrétně v Johnnyho Deppa? V době filmů, kdy třeba Boba Dylana hraje v jednom filmu několik různých herců včetně Cate Blanchett, to není až tak šílená představa a ve spojení se jménem Terryho Gilliama už vůbec ne. Uvidíme, jestli z toho něco bude. Abychom vás však dnes nekrmili jenom dohady, krátce se podívejme i na Deppův další projekt. Jak víte z našich novinek, půjde o kriminální drama Public Enemies. Film z dob hospodářské krize v 30. letech minulého století natočí Michael Mann a Johnny si zahraje skutečnou postavu gangstera a bankového lupiče Johna Dillingera. Máme pro vás obsazení dalších rolí. Johnnyho úhlavním protivníkem bude Christian Bale, který ztvární Melvina Purvise, muže najatého šéfem FBI Hooverem, aby s týmem drsňáků Dillingera vystopoval a zlikvidoval. Na Oscara nominovaná francouzská kráska Marion Cotillard si zahraje Dillingerovu lásku Billie Frechette. Dalšími herci na palubě jsou Channing Tatum, Giovanni Ribisi, Stephen Dorff a Jason Clarke tohle kvarteto ztvární členy Dillingerova gangu. První klapka padne 10. března v Chicagu.

Reklama

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023 Reklama

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023 Reklama

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023 Reklama

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh. VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

včera

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Reklama

Reklama