Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023 Autor Goldbeater

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už posledních několik měsíců tak úplně neplatí a Marvel nesahá na gigantické tržby, jaké měl v minulosti, a problémem je také celkové přijetí kvality jejich posledních filmů a seriálů mezi diváky, kteří se zdají být komiksovými adaptacemi postupně víc a víc unaveni. Server Variety nyní navíc přišel s několika zákulisními informacemi o tom, jakým potížím v současnosti šéf Marvelu Kevin Feige čelí a jaké jsou možnosti toho, aby je on a studio zdolali.

 

Smršť nelichotivých informací vyplula na povrch například v souvislosti s problematickými přípravami snímku Blade, v jehož hlavní roli by se zatím stále měl objevit oscarový herec Mahershala Ali. Celý projekt ztroskotal na původním scénáři, v němž podle zákulisních zpráv měla být postava Bladea ve svém vlastním příběhu odsunuta až na nějakou čtvrtou kolej a pozornost měly získat nové ženské postavy, navíc vybavené všemožnými životními poučkami pro diváky. Projekt, jenž prošel rukama více než pěti scenáristů a dvou režisérů, tak nyní dostal zcela nový scénář od Michaela Greena (Logan: WolverinePřízraky v Benátkách) a jeho realizace se plánuje s pro Marvel netradičně nízkým rozpočtem 100 milionů dolarů.

 

Problémem pro studio je také angažmá herce Jonathana Majorse, jehož Kang Dobyvatel měl být prakticky novým arcizáporákem současné fáze marvelovské série a měl figurovat jako zásadní postava na ploše následujících několika filmů. Samotný Jonathan Majors však přímo v těchto dnech stále v New Yorku čelí soudu ohledně podezření z domácího násilí a napadení své bývalé přítelkyně, a ačkoliv výsledek kauzy může dopadnout jakkoliv a sám Majors tvrdí, že naopak napadeným byl on, rozhodně tohle škodlivé PR nedává hlavounům z Marvelu klidný spánek, a tak dle zákulisních informací diskutují o možnostech představení zcela nového hlavního záporáka, jenž by Kanga zastínil (spekuluje se o Dr. Doomovi z Fantastické čtyřiky).

 

Dalším bolehlavem pro šéfy studia je nadcházející uvedení filmu Marvels, jenž by měl do kin dorazit už za nějaký týden. Jeho rozpočet je odhadován na nemalých 250 milionů dolarů a modely návštěvnosti kinosálů vypadají dlouhodobě tragicky a předvídají propadák, což je podivuhodné v kontrastu s diváckou popularitou Captain Marvel v roce 2019, jež přinesla tržby přes miliardu dolarů. Navíc výsledky testovacích projekcí Marvels předpovídají jednu z nejhůře divácky přijatých marvelovek a dokonce i sama režisérka Nia DaCosta v rozhovorech netajila svou rozčarovanost ke stylu vedení celé komiksové franšízy, takže výhledy úspěchu tohoto projektu vypadají přinejlepším divoce.

 

Marvelu v současné době skutečně teče do bot, a tak se není čemu divit, že vycházejí na povrch také skoro neuvěřitelné informace, jak by šéfové studia rádi franšízu zachránili díky snímku, v němž by se měla vrátit celá sestava původních populárních Avengers (a ano, včetně těch, kteří v kánonu série již zemřeli). Ať už další kroky studia budou jakékoliv, dosavadní strategie se Marvelu zřejmě pomalu hroutí, a budou muset nastat změny, aby se Feigemu a spol. podařilo do kin opět nahnat zástupy diváků, jako tomu bylo dříve. Pokud to však ještě vůbec bude možné.

Reklama

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama