Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024 Autor Jokolo

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal, že fandové po Spider-Manovi rádi vždy s určitou dávkou nostalgie sáhnou. Madam Web či Morbius zas pro změnu předvedli, že nestačí divákům jen nasolit pavouky či jejich náznaky, aby byli s filmem spokojení. Snímek, kde se střetli tři Peterové se svými nemesis, však díky multiverzům otevřel vrátka mnohým možnostem, čehož už předtím využíval i animovaný Spider-Man: Paralelní světy. Od té doby jsme hraného Parkera s tváří Toma Hollanda neviděli. Jak to tedy s oblíbeným pavoučím hrdinou dál vypadá?

 

Oficiálně není vlastně potvrzeno vůbec nic. V minulém roce producentka Amy Pascal uvedla, že se čtvrtého Spideyho s Hollandem v hlavní roli určitě dočkáme a prý se začalo pracovat na scénáři, což ale klasicky zastavily stávky. V prosinci pak Holland prozradil, že diskuze o tom, jak by mohl čtvrtý díl vypadat, se znovu rozjely. Sám však v mezičase několikrát uvedl, že by si rád dal od své herecké kariéry na chvíli pauzu a oficiálně tak není ničemu upsán. Žádný spider-manovský snímek navíc nemá potvrzené datum premiéry.

 

Neoficiální zprávy z kuloárů pak tvrdí, že mezi Marvelem a Sony probíhají nepříjemné tahanice o to, v jakém univerzu se příště Parker objeví a jak bude film pojat. V Sony by totiž samozřejmě chtěli Hollanda integrovat do rozpadajícího se vesmíru s Venomem či Kravenemzatímco Marvel si chce Spideyho nechat jako tahouna příštích Avengers. Sólovka by pak dle chtivého Sony měla navázat na úspěšný koncept multivesmírů a přinést znovu staré známé postavy, jmenovitě se mluví o Sandmanovi s Thomasem Hadenem Churchem. Marvel a Kevin Feige mají údajně naopak o čtvrtém dílu úplně jinou představu, která je více přízemní, komornější a Spideyho by měla vrátit znovu do temných ulic New Yorku, kde by měl bojovat s podsvětím Kingpina s tváří Vincenta D'Onofrio, jenž se objevil na konci seriálu Echo.

 

V mezičase pak na povrch stále vyplouvají nikým nepotvrzené fámy. Mezi ty patří zprávy o tom, že Marvel chce hraného Milese Moralese od Jona Wattse, nebo že by Sam Raimi mohl pokračovat v původní trilogii čtvrtým dílem, ve kterém by se vrátil Tobey Maguire. Ten se původně plánoval s Johnem Malkovichem a Anne Hathaway jako záporáky, Raimi od něj ale kvůli neshodám se studiem odešel a došlo k rebootu s Garfieldem. Zmíněný Haden Church pak nedávno v rozhovoru uvedl, že možnost vzniku Raimiho filmu považuje za reálnou. Stejně jako u fandovských spekulací o tom, že by jako Spidey mohl pokračovat i Andrew Garfield, je tu však spíš přání otcem myšlenky. Oficiálně tak nevíme nic, nejvíc reálně ale působí setrvání Hollanda v roli Spideyho i v týmu Avengers. 

Reklama

Související novinky

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama