foto

Adam Gebrian

  • nar. 9.5.1979 (37 let)
    Zlín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam Gebrian je český architekt a teoretik, propagátor a kritik architektury. V roce 2006 absolvoval Fakultu architektury Technické univerzity v Liberci, postgraduálně studoval na Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc) v Los Angeles (absolvoval v roce 2008).

Je členem redakční rady časopisu Era 21. Od roku 2009 je moderátorem vlastního pořadu Bourání na Radiu Wave. Je členem občanského sdružení Městské zásahy. Psal týdenní seriál o architektuře pro Lidové noviny.

Na webu Stream.cz uváděl svůj pořad Gebrian vs., ve kterém se zabýval hlavně architekturou ve veřejném prostoru a novými stavbami placenými z veřejných peněz.

StreamCZ

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Plán
2008 Generace "0" (TV seriál)

TV pořady

2016 Prague Guide (TV pořad)
2013 24 hodin v domě (TV pořad)
2012 Gebrian versus (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace