foto

Slávek Horák

  • nar. 12.1.1975 (41 let)
    Zlín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slávek Horák (1975, Gottwaldov / Zlín) vystudoval Filmovou školu v rodném Zlíně pod vedením Jana Gogoly. Na pražské FAMU studoval hranou režii a scenáristiku, studium však kvůli brzkému úspěchu při režírování reklamních spotů nedokončil (za více než patnáct let jich natočil přes 120). Jako druhý asistent režie pracoval na filmu Kolja Jana Svěráka, oceněném Oscarem za nejlepší zahraniční film. Pro mezinárodní projekt Straight8 natočil dva krátké filmy, oba byly ve svých ročnících vybrány do finální šestky a promítány na festivalu v Cannes. Scénář jeho debutu Domácí péče, který produkoval ve vlastní společnosti TVORBA films, získal ocenění od Filmové nadace.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

2015 Domácí péče
2010 Okresní přebor (TV seriál)

Dokumentární

2015 Film o filmu: Domácí péče - vyp.

TV pořady

2016 Český lev 2015 (TV pořad)
Film 2016 (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace