Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plno zajímavých nápadů, tohle rozhodně není všední, rutinní kriminálka. Určitě ne z hlediska obsahu. Formálně to není tak působivé a propracované jako Vodník, z tohoto pohledu je to “jen” vyšší standard. Vodítek jsme dostali habakuk, zbývá už jen dát vrahům tvář. Podle mě máme splněno i v tomto bodě, mám svoje tipy. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu tím, že je to knižní serie, série jednoho oddělení, tedy série miniserií, ano, hrají tam stejní herci. A tak je to i ve světě. Jedna televize si většinou drží stále stejné herce. No, a my máme menší rybníčel. Toť komentář k divné kravině komentáře u hlavní stranky seriálu. A teď k dílu. Je tam všechno, co je třeba. Dlouhý úvod, ať se dozvíte o postavách. A skoro na konci, co se stalo. A teď už jenom zjistit kdo to udělal. Zatím dobrý, já jsem spokojená... ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka otrava, seznamování se strašným množstvím postav a vražda malého kluka kuší už je naprostá zběsilost.Na takový závažný trestný čin by bylo nasazeno vše, co má ruce a nohy,ale v terénu nám běhá jen Majer s Mělíškovou a pár fízlů v uniformě.Šanci tomu dám,ale už mě ty český novodobý krimi lezou krkem, je toho strašně moc a všechny jsou podprůměrné.Asi to má sledovanost.Nakonec na to čumím taky. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Ale ne...takhle se kriminálky točily někdy před 20 lety. Zatímco první dvě série detektivů od Nejsvětější Trojice byly vzpruhou tim, jak si Hřebejkova invenční režie podvratně hrála s vyprávěním a očekáváním diváků, tak tady se všechno od začátku pohybuje v zajetých kolejích a osvědčených svodidlech. Čekal jsem už jen, kdy se na scéně objeví nějaká astroložka a bude pomáhat s vyšetřováním pomocí ascendentů podezřelých jako u Stracha. Kdyby to aspoň natočil Svoboda, bude to mít snad nějakou existenciální rovinu namísto primitivních metafor jako třeba plakáty metalových kapel na zdi nebo stříkající fontána... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příšerná ukázka znuděné režie a scénáristiky, obzvlášť bolestivá po vynikajícím Vodníkovi od Tauše. Nesympatické postavy s hroznými klišovitými dialogy (moudra typu "Chceš si koupit lásku? Kup si psa" nebo moralizaci o sexu za prachy od zlatokopky bez jakékoliv tvůrčí ironie už fakt nechci v tomto století slyšet). Naprostá demence policajtů - dva si vytipují poblíž místa zmizení dítěte někdejšího pedofila "který kdysi vyvázl, protože na něj byli fízlové zlí" v Armádě spásy, vyrazí k němu na drsnější výslech a výhrůžky typu "strčím ti dalekohled do prdele" (asi chtějí zopakovat chybu svého předchůdce). Následuje akce rozhořčeného tatínka, který jen tak s náhodně sebraným sousedem vyráží na lynč na člověka, kterého nezná (díky info od indiskrétního policajta), mučí ho ve veřejné budově a jako pikantnost mu chtějí strčit opět plastový meč do prdele (Jarchovský s Hřebejkem už asi vyčerpali všechny svoje anální trumfy). Prdel je však zachráněna, protože se vrací policajti, ale spíš zachraňují dva statečné občany - následek žádný, prostě styl gestapo a lynč je to podle Hřebejka asi v dnešní zemi v pohodě. Další dement jde vyslýchat, kdy propustili oběť, doktor mu musí nejenom napovědět, že se s obětí dobře znal, ale že někde v ČR včera vlastně taky rozjezdili dalšího člověka na kaši, naprosto neempatický, drsně žvejkající fízl je překvapen. A takhle bychom mohli pokračovat, tenhle díl musel urazit každého policajta, milovníka krimi nebo prostě racionálně přemýšlejícího diváka. Fakt strašně odfláklá záležitost. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama