Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děsně mě štvalo, jak Stanislav Majer mluvil klidně a tiše. Nevím, jestli mu to tak předepisovala role nebo tak mluví normálně. Celá minisérie mi přišla zbytečně natahovaná. Klidně by se vešlo do hoďky a půl. Bylo by to alespoň svižnější. Od Hřebejka jsem očekávala něco víc. Asi si přečtu Sýkorovu předlohu, abych mohla porovnávat. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Celá série trpí blbými scénáři - kdo vraždil buď víte už asi o díl dřív, než se k tomu s pomocí náhody a neustálého omílání těch samých poznatků dopracují detektivové, kteří působí jak z pomocné školy, anebo to nevíte, protože tvůrci zfailovali v budování příběhu a musí vám na konci všechno vysvětlit a dovyprávět. Herecké výkony jsou hodně slabé, Melíšková a její skvadra (s výjimkou Krobota) nejsou schopní vytvořit plastické (a nedejbože charismatické) postavy, které by to táhly aspoň trochu dopředu. Jakékoli náznaky napětí ředí spousta zbytečných scén a dialogů, které jsou místy až nechtěně vtipné. Ee. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že po Vodníkovi se série zakončuje alespoň průměrně. Chybí tu artová stránka věci, která mi překážela v předchozích minisériích, za to plusové body. Samotný příběh není příliš zajímavý, nabízí víceméně dějovou linku, která by možná vystačila na 80 minut, ale 3,5 hodiny je moc. Největší slabinou mi, jako vždy a u všech Hřebejkovejch filmů, přijde Petr Jarchovský, který se vypsal v devadesátých letech na Pelíšcích a Šakalích letech, ale od té doby je to hodně podprůměrné. Vlastně si myslím, že dokáže pokazit i dobré náměty, které by schopný scénárista dotáhl na hluboké filmy, které nezapomenete - viz. Nevinnost. S tím souvisí i charaktery postav - v každé sérii se Výrová a další chovají vždy jinak a nepomůže tomu, že je hrají schopní herci. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

U této série může člověk ulevit své frustraci ze vší té zbohatlické pakáže. A právě v tematizované frustraci nad řádem současného světa je série skvělá. Není v ní kladných hrdinů, jen nezletilých obětí a rodičovské bolesti. Zcela pochopitelně tak spěje děj do finále v rytmu Deseti malých černoušků, čemuž je podřízeno vše a vyšetřovatelé jsou pouhou stafáží. Slovní výměny jsou sice brilantně černé, jen by to chtělo zpomalit (takhle pohotově prostořeký není ani Kraus). Produkční tým se navíc zbláznil a policajty usadil do open spacového akvária na kraji polí. Sterilně a nevěrohodně působí i ostatní lokace, pramálo humoru se vytěžilo z neschopnosti české policie kohokoli uhlídat. Krobot je kořením celé série, zde je však bohužel zbytečným přídavkem. A chorvatské finále i přiznání v nemocničním pokoji na závěr jsou spíchnuté tak neuměle, až to vzbuzuje rozpaky, případně otázky. Došly peníze? Došla nálada? Nebyl čas? Nebo se realizační tým opil, a pak vjel do dětí na procházce? ()

cross 

všechny recenze uživatele

Hřebejk se musel definitivně zbláznit... Udělal ze sebe prvotřídního režisérského patlala, protože takhle v posledním díle zmrvit tak skvělerozjetou kriminálku...panečku, to se hned tak nevidí! První dva díly slibovaly nejlepší příběh série - napínavá kriminálka, zajímavý příběh, vtipné hlášky - až by si člověk řekl, že tohle prostě nejde zkazit. Ale jde:) Třetí díl byl jak od nějakého amatérského filmařského teamu, kterému dali roztočený materiál a s poplácáním po zádech popřáli hodně štěstí při dokončení výsledného materiálu... Nuda, trapnost, nelogičnost a otřesný závěr - všechno co první 2 díly fungovalo je úplně pryč, policisté se chovají nelogicky (hloupě a trapně), záporáci najednou ztratí mušku / získají až nadpřirozené schopnosti...a tak by se dalo pokračovat dál a dál. Zkažený seriál, zkažený detektivní zážitek - takto jsem se teda s touhle povedenou skupinkou vyšetřovatelů z Olmíku rozloučit nechtěl:( ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama