Reklama

Reklama

Felicia Farr

Felicia Farr

nar. 04.10.1932 (91 let)
Westchester County, New York, USA

Biografie

Felicia Farr, pravým jménem Olive Dines (4. 10. 1932, New York), je americká herečka a modelka, která v počátcích své kariéry vystupovala hodně v reklamách. V této době se i poprvé provdala, za muže Lee Farra, a porodila své první dítě, dceru Denise. Manželství však nevydrželo.

Na obrazovky poprvé nakoukla v druhé polovině padesátých let, a to účinkováním ve spoustě jakkoli zdařilých westernů. Velkou roli sehrála v Posledním voze, kde si zahrála s Richardem Widmarkem, a poté ve snímcích Jubal a napínavé Cestě za záchranou (snímek se dočkal remaku v roce 2007: 3:10 Vlak do Yumy) dvakrát spolupracovala s Glenem Fordem.

Asi za její největší herecký úspěch lze považovat komedii Líbej mne, hlupáčku, v režii slavného Billy Wildera. V té době už byla podruhé vdaná (1962), a to za herce Jacka Lemmona, jemuž porodila dceru Courtney, a kterého si vzala během jeho natáčení Sladké Irmy v Paříži. Pár spolu vydržel až do hercovy smrti v roce 2001.

V sedmdesátých letech poté následovalo komediální drama Kotch, režírované jejím manželem, a thriller Dona Siegala Charley Varrick, kde podstoupila už druhou spolupráci s Walterem Matthau. Za zmínku ještě stojí její účinkování ve filmu Takový je život, v němž měl hlavní roli její manžel Jack Lemmon, a které se dá považovat za ukončení její herecké kariéry.

Mirokukii

Herečka

Host

Reklama

Reklama