Reklama

Reklama

Feng Lu

Feng Lu

nar. 05.05.1953 (71 let)
Tchaj-wan

Biografie

Lu Feng vlastním jménem Chu Qi Xue se narodil 1.1.1956 na Tchaj-wanu. Ve věku osmi let se začal učit bojová umění v armádní dramatické škole juniorů Lu Guanga. U filmu začínal jako kaskadér, kde svými dovednostmi uhranul známého režiséra Cheh Changa. Jeho debut jsou vedlejší role společně se slavnými The Venoms dnes už v kultovních snímcích režiséra Cheh Changa Chrám Shaolinu (1976) a v The Shaolin Avengers (1976). Jeho první hlavní role přišla v roce 1978 s filmem Five Deadly Venoms  a byl jedním z nejoblíbenějších Venomů samotného Changa spolu s Chiang Shengem a Sun Chienem.

Lu Feng svou výškou 180 cm a zručností se zbraněmi vždy vyčníval v komparzu a za výkon v Šaolinští Zachránci (1978) získal v roce 1979 ocenění za vynikající vedlejší roli na 25.Asijském filmovém festivalu (tj.ekvivalent Oskarů). Bohužel, jeho kariéra začala napříč ´80 lety uvadat a po rozpadu party The Venoms a nezájmu o daný žánr se nedokázal přizpůsobit novějším trendům a pozvolna jako herec odchází s podporou Lu Changana Tchaj-wan, kde zakládá filmovou společnost s Chiang Shengem. Pro film nadále pracuje jako úspěšný akční režisér na 30 filmech a po regulérním odchodu v roce 1985 se na konci ´80 let a v začátcích ´90 ještě ukáže v pár snímcích, ale Fists of Legends II: Iron Bodyguards  (1996) je jeho definitivně poslední zářez ve filmovém průmyslu.

Lu Feng byl mistr bojového umění a došlo-li na zbraně patřil mezi nejlepší. Ve Magnificent Ruffians (1979) vytvořil sedm autentických technik choreografie pro Golden Blate. Nepřehlédnutelný byl s krátkým i dlouhým kopím a hojně využívaným trojzubcem.

Epistemolog

Reklama

Reklama