Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek mě celé dětství poněkud míjel, tak jsem si alespoň na starší kolena připomněl, co mě to vlastně míjelo. Dle očekávání byl tento animák zacílen pouze na hodně malé děti, o to více mě zaráželo množství nechutné podprahové i nadprahové reklamy. Po určitou dobu jsem se dokázal kochat nad milou animací, protože už jsem velmi dlouho žádný animák neviděl. Později bohužel toto nadšení vyprchalo a zbyl pouze nemastný a neslaný děj a především neskutečně ubohý humor cílený pouze na dětské diváctvo. Dokonce ani ta Soukupova hudba mi úplně neodpovídala atmosféře filmu. [25 %] ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nechat ujít zfilmovaný komiks mého dětství. Ještě dnes mám doma hromadu "Čtyřlístků", které jsem si zopakoval předčítáním nejmladší dceři. Společně s dětmi jsem se vydal do kina a byl opravdu natěšený. Je to klasika a film nemá špatný příběh, ale opravdu jsem očekával trochu víc. Ona ta představivost při vlastním čtení, udělá za ty roky své. Když jsem pak viděl 20 minut před koncem, jak se dcera ošívá, věděl jsem, že to ani pro ni, není to pravé ořechové. Dorazil to dabing, který je myslím opravdová tragédie. Večer po kině, mi holka přinesla několik ´"Čtyřlístků", hlavně APOBAB a další a chtěla ať jí čtu. To mě přesvědčilo o tom, že příště si raději budeme číst i místo kina. Snad už druhý díl nikdo nenatočí (nebo ho snad natočí úplně jinak). Hvězdičky jsou spíš za časopisy, než za film. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístky jsem jako malej četl. Když jsem se dozvěděl o filmu, tak jsem si říkal, že ho chci vidět. A tohoto se mi dostalo. Nápad není až tak špatný, ale má svoje trhliny. Animace je hrozná a to už i na český film. Ale je to vtipné a rozhodně se na to dá dívat. Prostě je to průměrný film, na který se klidně podívám ještě jednou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhá reklama na jogurty, lízátka, šampus pro děti, hračkářství, poštu... Nezapomněl jsem na něco? A nechat Bobíka mluvit nablblým hlasem Bohdana Tůmy může jen naprostý ignorant všeho, co dělá (nebo dělalo?) Čtyřlístek Čtyřlístkem! Animace je zcela nepochopitelně původně jakési 3D, které bylo postupně převedeno do 2D, což tvůrci ve Filmu o filmu maskují větami typu "Chtěli jsme užít co nejmodernější postup", zatímco pravda by spíš měla znít "Takhle to bylo jednodušší". Odbytý je i příběh, humor musí komukoliv staršímu deseti let připadat jen a jedině trapný... Proč tvůrci nesáhli po nějakém osvědčeném dobrodružství od Ljuby Štíplové (třeba Jak se chodí do pohádky), zůstává záhadou. Ale líbil se mi dabing (samozřejmě s výjimkou Bobíka) a Soukupova hudba. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané filmové zpracování slavného comicsu Lucky Four od nakladatelství Panorama, a to ve formě originálního příběhu nazvaného Lucky Four Serving The King. Nejprve klady: vizuální zpracování je velmi pěkné a stylové, sice moc neladí s výtvarným zpracováním comicsu v jeho nejslavnější dobách (70.-80. léta 20. stol. n.l.), ale mladším čtenářům to jistě vadit nebude. Hudba je také velmi vydařená a zasloužila by si lepší film. Dabing je adekvátní, příliš neruší, pouze hlavní záporák Mgr. Kelly trochu připomene Marge Simpsonovou. Některé vtipy jsou vtipné. Nyní zápory: Scénář je zmatený, šitý horkou jehlou a spoléhá na to, že cílová skupina se v něm moc vrtat nebude. Škoda, že tvůrci nepoužili některý z klasických delších příběhů od Lyuby Shteeplové, např. "Captain Kid's Treasure" nebo "How To Walk Into Fairy Tale". Product placement je vlezlý jako ještě nikdy dříve, v jeho čele stojí kocour Pribi Nácek, velmi necitlivě vlepený přímo do děje. Rovněž sponzoring držitele poštovní licence v České republice se příliš nepovedl, jelikož poštovní doručovatelka ve filmu suverénně předá doporučenou zásilku cizí osobě namísto oprávněnému adresátu, což nevrhá na státní podnik Czech Post dobré světlo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • První oficiální zmínka o filmu se objevila v září 2009 na stránkách Bio Illusion. (ČSFD)
  • Ve filmu se objeví 60 postav. (M.B)

Reklama

Reklama