Reklama

Reklama

Samantha Mumba

Samantha Mumba

nar. 18.01.1983 (41 let)
Dublin, Irsko

Biografie

Irská zpěvačka, herečka, modelka, která se celým jménem nazývá Samantha Tamania Anne Cecilia Mumba (pro přátele prostě Sam, kdybyste se náhodou chtěli seznámit :o) se narodila 18. ledna 1983 v Dublinu. Za svůj exotický vzhled i jméno vděčí irské matce a především otci ze Zambie.

V patnácti prorazila v televizní soutěži talentů a začala si vydělávat jako zpěvačka v Irsku, Dánsku, Švédsku a Velké Británii. V roce 2000 vydala své první album Gotta tell You, které bylo celkem úspěšné a stejnojmenný hit z něho se nějaký čas držel v čele britských a irských hitparád. O dva roky později si poprvé vyzkoušela i hereckou dráhu ve sci-fi dramatu STROJ ČASU, kde ztvárnila post-apokalyptickou krásku Maru, ze které chce padouch v podání Jeremy Ironse udělat svůj chovný kus, což hlavní klaďas Guy Pearce nemůže nechat jen tak.

Rok 2002 byl pro ni vůbec úspěšný, kromě již zmíněné sci-fi, vydala duet I’m Right Here se synem Boba Marleyho Damienem. Časopis FHM ji v červnu 2002 zařadil do stovky nejkrásnějších žen světa.

Samantha se poté objevila v řadě již méně známých snímků jako byly horory BOY EATS GIRL (2005) a NAILED (2006), či drama IRSKÁ KREV (2006). V blízké budoucnosti bychom ji mohly vidět ve snímku 3 CROSSES, kde se objeví i se svým mladším bratrem Omerem, se kterým hrála i ve STROJI ČASU.

Z "PetrPan2" L

Herečka

Host

Reklama

Reklama