Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dostal životnú rolu, no nechytil sa. I keď je film natočený podľa knižnej predlohy trocha režisérskeho umenia a vnesenia možno viac akčných scén by určite zniesol. Najviac zaujme samotné cestovanie a sledovanie, čo sa s krajinou deje zmeny období, horotvorné procesy, zvetravanie. Už len kvôli tímto efektom sa oplatí dať filmu aspoň 2*. Film nepôsobí nejak neucelene, ani nespôsobuje v divákoch depresie je skôr tak príjemne natočený, ale nejaký kult sa v žiadnom prípade konať nemôže. Film na nedeľu tesne po obede. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie! Očakával som kvalitné filmové spracovanie románu od klasika sci-fi literatúry, anglického spisovateľa Herberta Georgea Wellsa. Žiaľ to sa nekonalo. "Stroj času" je snímok podobný tým, ktoré produkuje TV Hallmark. Nabitý lacnými trikmi, nesympatickými hercami, rozkývanym scenárom a nudnou, nevýraznou réžiou. Škoda. Mohlo to byť oveľa lepšie. ** ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mi to připomínalo Cestu do pravěku, jen se zaměřením na lidstvo namísto dinosaurů. Snad víc než dobrodružný film, to je hledání odpovědi na otázku, jestli je možné změnit minulost. A to vše s podkresem krásné hudba Klause Badelta, jehož smyčce mi na začátku připomínaly Johna Williamse a někde v půlce zazněla melodie jak vystřižená z Avataru. # příběh 7 | hudba 8 | humor 2 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jako by člověk seděl ve stroji času. Všechno proběhne tak nějak rychle, u ničeho se ten film moc nezastaví a žene se kupředu tak dravě, že s ním divák nedokáže trochu důvěrněji souznít. Leč vzhledem k tomu, že nemám zkušenost s literární předlohou a tudíž nemohu posoudit, nakolik se představivost filmařů rozchází s představivostí H. G. Wellse, filmovou verzi nakonec neshledávám nějak zvlášť špatnou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce většinu kaskadérských úloh dělal sám a byl zklamaný, když mu to nebylo umožněno pokaždé. (akisha)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama