Reklama

Reklama

Václav Troška

Václav Troška

nar. 1931

zem. 14.02.2011
Hoštice, Kroměříž, Zlínský kraj, Česko

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Troška plakal nad hrobem svého tatínka

PředchozíDalší

18. února 2011 ● 13:04

.

.

Tweet

Režisér slavné trilogie Slunce, seno... Zdeněk Troška (57) prožívá velmi smutný týden. Ve čtvrtek pohřbil svého kolegu a kamaráda herce Pavla Vondrušku (†85), dnes se loučil s tatínkem Václavem Troškou (†79). Po dlouhé nemoci zemřel v pondělí na selhání srdce.

S Václavem Troškou, který ve legendární "hoštické" trilogii Slunce, seno.. ztvárnil roli starého Konopníka, se přišly v jihočeských Hošticích rozloučit desítky lidí.

Obřad začal v deset hodin v místním kostele, kde téměř 40 minut probíhala zádušní mše. Poté se průvod v čele s rakví, za níž šel Zdeněk Troška s maminkou, přesunul na místní hřbitov, kde Troškovi mají rodinnou hrobku. I tady proběhlo téměř čtyřicetiminutové rozloučení. Režisérovi se po celou dobu řinuly slzy z očí. "Byl to moc hodný člověk, opravdu nám s maminkou bude moc chybět," vzlykal Zdeněk.

Mezi smutečními hosty se objevila jediná herečka ze známé trilogie, a to Marie Pilátová (91). Ta v Slunce, seno... hrála starou Konopníkovou, filmovou manželku zemřelého Trošky. "Maruška je jedna z mála, která ještě žije. Zbytek herců už zemřel. Kousek od tatínka leží třeba Kelišová," řekl smutným hlasem slavný filmový režisér. Po kondolencích na hřbitově se Zdeněk s nejbližšími přesunul do místní hospůdky, kde proběhla malá hostina.

Troškův otec zemřel v pondělí 14. února. Byl nemocný řadu let. Kvůli cukrovce přišel dokonce o nohu.  Jeho zdravotní stav se zhoršil v posledních týdnech, kdy se léčil z chřipky.

Herec

Host

Reklama

Reklama