Reklama

Reklama

Guinevere Turner

Guinevere Turner

nar. 23.05.1968 (55 let)
Boston, Massachusetts, USA

Biografie

Guinevere se narodila 23. května 1968 ve státě Massachusettes, konkrétně ve městě Boston. Studovala na Sarah Lawrence College a později zde také promovala. Působí jako herečka, píše scénáře a také se věnuje režii.

Debutovala v nezávislém romantickém filmu MALÁ RYBA TAKY RYBA, u kterého se podílela také na scénáři a produkci. Dále se objevila ve filmech HLEDÁM AMY a DOGMA,které režíroval její kamarád Kevin Smith.

Mezi její další snímky patří horor AMERICKÉ PSYCHO, ve kterém si hlavní roli mladého finančníka a nelístostného zabijáka zahrál Christian Bale. U tohoto snímku se také podílela na scénáři. Poté hrála v dramatu ŽIVOTNÍ JISTOTY, kde se objevila po boku Glenn Close a Dermota Mulroneyho. Následoval americký thriller DIVOKÝ KOČKY, kde ztvárnila mladou pokojskou,která touží po životní změně.

Také účinkovala v americkém seriálu z lesbického prostředí THE L WORD, kde ztvárnila postavu Gabby Devaux a k některým epizodám napsala i scénář.

Napsala scénář k filmu BLOODRAYNE, režiséra Uweho Bolla.Spolupracovala také na scénáři k životopisnému dramatu TA ZNÁMÁ BETTIE PAIGE. Jako režisérka se podepsala pod krátometrážními snímky SPARE ME, HUNG a LATE. Zatím poslední film, ve kterém hrála je ITTY BITTY TITTY COMMITTEE.

ČSFD.cz

Scenáristka

Herečka

Producentka

Režisérka

Krátkometrážní
2017

Post-Apocalyptic Potluck

2005

Hung

2001

Spare Me

Host

Reklama

Reklama