Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

kwoky 

všechny recenze uživatele

WOW! Mile prekvapeni. Myslim, ze o tomhle serialu toho napisu jeste hodne, protoze je to hrozne zvlastni. Takove dospele, skutecne. Libi se mi velka citovost, s jakou hrdinky jednaji. Nekomu by mozna mohlo pripadat, ze je zde prilis mnoho sexu, ale priznejme si to... V zivote kazdeho cloveka (a obzvlast zamilovaneho) je to velmi dulezita vec a tohle je jeden z mala pocinu, ktery se OPRAVDU neboji o tomto tematu mluvit bez zabran. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Originální, nevšední, hezké × jen pro ženy, občas bez děje. The L word je opravdu neobvyklý seriál. Lesbický svět, který řeší své problémy v prosazení se mezi heterolidmi, řešící vztahy, lásku, zklámání. Některé postavy jsou opravdu sympatické, jiné trochu provokují. Můj komentář a názor na seriál by se dal srovnat s komentářem uživatelky Faye. Představitelce Jenny i jí samotné bych vyťala políček, možná ne jeden. Vadí mi i postava Mariny. Bezkonkurenčně nejsympatičtější je Shane, Alice a Dana. Bett a Tina si žijí svůj život a jsem zvědavá zda se jim podaří "počít" potomka či nikoliv. Rozhodně ne všem se tento seriál líbí. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do života prevážne lezbickej komunity. Páči sa mi obsadenie i dialógy, ktoré divákom umožňujú citovo sa naviazať na jednotlivé postavy. Autori v seriáli použili aj mnoho zaujímavých a originálnych kreatívnych prvkov - od scenára, cez kameru, až po réžiu. Čo ma však najviac zaujalo, bolo ako zručne sa tvorcovia chopili tematiky a úžasne empaticky vykreslili problémy, s akými sa LGBT denne stretávajú. Momenty ako keď Laru nechceli pustiť za Danou po jej operácii, pretože "nebola rodina", alebo keď sa Tasha musela brániť ešte aj pred armádnym právnikom, ktorý ju mal obhajovať pred súdom, aby ju nevyhodili z armády kvôli tomu, že je lesba - to sú momenty, ktoré robia zo seriálu významný umelecký počin nie len pre LGBT komunitu, ale pre celý svet, pretože ak priviedol čo i len jedného homofóba k porozumeniu a tolerancii, tak stálo za to ho natočiť. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ahoj my jsme lesby a jsme strašně moc hodný,chytrý,ohleduplný a naše problémy jsou větší než vaše,vy co nejste homosexuální,jste všichni zlý,nechapávý a nábožensky z fanatizovaní....Feministická lesbo modla pro největší lesbu ČSFD AngelAngie,která zřejmě ukojí své choutky nadržené fenny s pocitem nepochopení a hněvu vůči netoleratnímu a podlému světu..úúú brr hrůza :-D Já se jen můžu neskonale bavit kam až lze klesnou a na čem stavět seriál,který má bohužel až nepochopitelně moc fanoušků.Nesympatické obsazení,naprosto nezajímavé problémy a situace které jsou hnány jen tím jedním velkým L.Feministky radostí leští kliky a já leštim podlahu kterou sem poblil po shédnutí pilotu a prvních třech dílů.Jedna* za Miu Kirshner,která sympaticky nechá srát ženský chlapům do práce jen na půl a za to,že jako jedna z mála umí opravdu hrát a je to navíc hezká holka a taky za to,že ze seriálu odešla roztomile předčasně :-) ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Díly jsou vždy pojmenovány tak, aby počáteční písmeno bylo L. (ČSFD)
  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • Nové díly seriálu vždy vycházely v TV začátkem roku a v létě načínalo natáčení nových sérií. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama