Reklama

Reklama

Kate Moss

Kate Moss

nar. 16.01.1974 (50 let)
Croydon, Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Anglická modelka a módní návrhářka Kate Moss celým jménem Katherine Ann Moss se narodila 16. ledna 1974 v Addiscombe ve Velké Británii.

K modelingu se dostala, když se v roce 1988 vracela z rodinné dovolené na Bahamách do Anglie. Na letišti si jí všimla Sarah Doukas z modelingové agentury Storm. V té době jí bylo teprve čtrnáct let. Velký úspěch zaznamenala už díky prvnímu fotografování pro časopis The Face, kde se objevila na obálce nahá. Na modelku byla ale neobvykle malá a ve srovnání s ženskými supermodelkami 80. let i velice hubená a právě tím odstartovala novou vlnu v modelingu. Kate se stala postupně tváří téměř všech významných značek, na počátku své kariéry proslula díky kampani pro Calvina Kleina. V roce 2007 podepsala smlouvu s britskou oděvní firmou Topshop a navrhla svou první kolekci oblečení a doplňků a ve spolupráci dále pokračují. V témže roce představila také vlastní vůni s názvem Kate Moss. Stala se tváří mnoha slavných kosmetických a oděvních značek.

Byla ve vztahu s americkým hercem Johnny Deppem nebo se zpěvákem Petem Dohertym. Její rodiče jsou Linda Rosina Shepherd a otec Peter Edward Moss, zaměstnanec cestovní kanceláře. Kate má mladšího bratra Nicka Mosse. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo třináct let. Je známa svojí láskou k rockové hudbě.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herečka

Host

Reklama

Reklama