Reklama

Reklama

Johanna Wokalek

Johanna Wokalek

nar. 03.03.1975 (49 let)
Freiburg, Baden-Württemberg, Západní Německo

Biografie (1)

Johanna Wokalek vystudovala divadlo ve Vídni. Ještě jako studentka debutovala v roce 1998 ve filmu Aimée a Jaguár, po kterém následoval třídílný seriál Der Laden. Po absolvování školy působila tři roky v divadle v Bonnu. Od roku 2000 je členkou vídeňského divadla Burgtheater, kde hrála např. ve hrách Luca Bondyho “The Seagull”, Petera Zadeka “Totentanz” a Andrey Breth “Don Carlos,” “Cat on a Hot Tin Roof” a “Emilia Galotti”. V roce 1999 byla Wokaleková vyhlášená… (více)

Zajímavosti (2)

Vražedná stěna (2008)

  • Na začátku filmu, když Luisa (Johanna Wokalek) sleduje zprávy, hlasatel říká, že v severní stěně zemřeli Max Mehringer a Karl Sedlmayr. Oproti skutečnosti jsou jména opačně, správně jde o Karla Mehringera a Maxe Sedlmayra. (Rozige)

Vražedná stěna (2008)

  • Jakmile Luise Fellnerová (Johanna Wokalek) a její šéf, pan Arau (Ulrich Tukur), dorazí na Eiger, místní průvodci stojí před hotelem propagující své služby pro turisty. Jeden z průvodců si všimne páru horolezců v davu. "Podívej se, kdo přijde," říká, "Bartolo Sandri a Mario Menti." Kolega průvodce mumlá: "Další párek bláznů. Přijedou ve vlaku a odjedou v rakvi." Tito dva italští horolezci také zemřeli na severní stěně 21. června 1938. (Rozige)

Galerie (172)

Reklama

Herečka

Host

Reklama

Reklama