foto

Johanna Wokalek

  • nar. 3.3.1975 (43 let)
    Freiburg, Baden-Württemberg, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Johanna Wokalek vystudovala divadlo ve Vídni. Ještě jako studentka debutovala v roce 1998 ve filmu Aimée a Jaguár, po kterém následoval třídílný seriál Der Laden. Po absolvování školy působila tři roky v divadle v Bonnu. Od roku 2000 je členkou vídeňského divadla Burgtheater, kde hrála např. ve hrách Luca Bondyho “The Seagull”, Petera Zadeka “Totentanz” a Andrey Breth “Don Carlos,” “Cat on a Hot Tin Roof” a “Emilia Galotti”.

V roce 1999 byla Wokaleková vyhlášená divadelním časopisem “Theater heute” nejlepší mladou herečkou. Za roli ve hře “Hierankl” získala několik ocenění. V roce 2005 hrála hlavní roli v komedii Naboso. Kromě filmu BAADER MEINHOF KOMPLEX v současné době září v dramatu z prostředí vysokých hor North Face a v thrilleru Silent resident. Stále je aktivní i na divadelní scéně, v Burgtheater ve Vídni v současné době hraje v Shakespearově “Válce růží”.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Wuff
2017 Freiheit
Zemský soud - Příběh jedné rodiny (TV film)
2015 I dine hænder
2012 Věčná smolařka
2010 Die kommenden Tage
2009 Legenda o Janě
2008 Baader Meinhof Komplex
Nordwand
Tatort - Der tote Chinese (TV film)
2007 Weisse Lilien
2006 Bella Block - Blackout (TV film)
2005 Don Carlos, Infant von Spanien (TV film)
Naboso
2003 Emilia Galotti (TV film)
Hierankl
2002 Das letzte Versteck (TV film)
1999 Aimee a Jaguár

TV seriály

2004 Královna višní (TV seriál)
Rot ist die Liebe (E03)
Der Führer liebt Süßes (E02)
Vom Tango zum Trecker (E01)
1999 Alma - A Show biz ans Ende (TV seriál)
1994 Bella Block (TV seriál)

TV pořady

2014 Die Waffen nieder! (TV pořad)
2006 Neu im Kino (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace