foto

Johanna Wokalek

  • nar. 3.3.1975 (43 let)
    Freiburg, Baden-Württemberg, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Johanna Wokalek vystudovala divadlo ve Vídni. Ještě jako studentka debutovala v roce 1998 ve filmu Aimée a Jaguár, po kterém následoval třídílný seriál Der Laden. Po absolvování školy působila tři roky v divadle v Bonnu. Od roku 2000 je členkou vídeňského divadla Burgtheater, kde hrála např. ve hrách Luca Bondyho “The Seagull”, Petera Zadeka “Totentanz” a Andrey Breth “Don Carlos,” “Cat on a Hot Tin Roof” a “Emilia Galotti”.

V roce 1999 byla Wokaleková vyhlášená divadelním časopisem “Theater heute” nejlepší mladou herečkou. Za roli ve hře “Hierankl” získala několik ocenění. V roce 2005 hrála hlavní roli v komedii Naboso. Kromě filmu BAADER MEINHOF KOMPLEX v současné době září v dramatu z prostředí vysokých hor North Face a v thrilleru Silent resident. Stále je aktivní i na divadelní scéně, v Burgtheater ve Vídni v současné době hraje v Shakespearově “Válce růží”.

Zdroj: Bontonfilm

Herecká filmografie

Filmy

2017 Freiheit
Zemský soud - Příběh jedné rodiny (TV film)
2015 I dine hænder
2012 Věčná smolařka
2010 Die kommenden Tage
2009 Legenda o Janě
2008 Baader Meinhof Komplex
Nordwand
Tatort - Der tote Chinese (TV film)
2007 Weisse Lilien
2006 Bella Block - Blackout (TV film)
2005 Don Carlos, Infant von Spanien (TV film)
Naboso
2003 Emilia Galotti (TV film)
Hierankl
2002 Das letzte Versteck (TV film)
1999 Aimee a Jaguár

TV seriály

2004 Královna višní (TV seriál)
Rot ist die Liebe (E03)
Der Führer liebt Süßes (E02)
Vom Tango zum Trecker (E01)
1999 Alma - A Show biz ans Ende (TV seriál)
1994 Bella Block (TV seriál)

Dokumentární

2006 Neu im Kino (TV seriál)

TV pořady

1979 NDR Talk Show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace