Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Norský odboj proti německé okupaci a jeho hlavní hrdina Max Manus. Mladý, nesmírně odvážný a statečný muž velí celému norskému odboji. Příliš se neřídí příkazy z vnějšku, ačkoli jsou cvičeni i ve Skotsku, kde v exilu sídlí norský král. V Norsku provádějí zejména sabotáže a výbuchy lodí, potom vždy na chvíli prchají do Švédska. Ale Gestapo nespí a odbojáři jsou postupně likvidováni. Přežije jich jen hrstka a po válce mnohé z nich čeká další rozčarování. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy se to docela nepříjemně táhlo, což jsem teda fakt nečekal, ale na druhou stranu mě snad nikdy neomrzí koukat na likvidování nácků. Natočené to bylo zároveň pěkně a jelikož mám obecně válečné filmy rád, přihodím tu čtvrtou hvězdičku, i když se o tomto tématu dají rozhodně sehnat lepší kousky, 70% ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý nórsky snímok. dopre padne vidieť niečo z filmov o protifašistickom odboji aj z iných krajín. Naviac keď tento bol dopĺňaný aj takými ľudskejšími črtami". To čo prežíval Max ho natrvalo poznačilo. Nedivím sa že ospevovaný takmer národný hrdina sa tak často po vojne utápala v alkoholovom mori zabúdania aj keď sa to nikdy na furt nepodarilo. Nezávidím mu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už nevím z kolika zemí jsem viděla film s odbojovým hnutím, ale norský tam po dnešku taky zařadím. Lákadlem na tenhle snímek byl Aksel Hennie, který mně padnul do oka ve filmu Špatně rozdané karty. A tady v roli Maxe Manuse jsem byla s jeho výkonem taky maximálně spokojená. Je to jeden z filmů, který nepatří mezi ty, kde bych napětím ztrácela dech, ale měl svojí hloubku v tom, že nám ukázal možná trochu jinou stránku takového nasazení pro svojí zem. Je o přátelstvích, která v té době vznikala, o vztazích a ztrátách a s tím spojený smutek a následná deprese. Jinak mně celou dobu tenhle film připomínal svou dějovou linií jiný a také podle skutečné události Cambridge Spies. A s těmi závěrečnými titulky to není vůbec špatný nápad. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Adolf Hitler dává naději německému lidu....... Příběh a osudy Maxe Manuse jsem nikdy neznal. Vlastně jsem ani pořádně nevěděl, kdo je Max Manus. Slyšel jsem o něm, ale nedokázal ho zařadit. Je to bezesporu velmi zajímavý příběh odvážného muže a bojovníka proti nacismu. CITÁT - Bůh ať stojí při vás............ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • V jedné ze scén Gregers (Nicolai Cleve Broch) vtipkuje, že pokud se něco stane, má mu Max (Aksel Hennie) zařídit sochu na nějakém pěkném místě. V roce 1994, u příležitosti 50. výročí přestřelky, při které Gram přišel o život, byla za přítomnosti Maxe Manuse slavnostně odhalena busta Gregerse Grama - nachází se poblíž sportovní haly Njårdhallen v severo-západní části Osla. (Adrai)
  • Skupina okolo Maxe Manuse je označována jako Gang Oslo - v originále Oslogjengen. Skupina byla později Brity označena jako nejlepší evropská sabotážní skupina. (Adrai)
  • Během filmu nikdy nezazní Siegfriedovo (Ken Duken) příjmení. Celé jméno je uvedeno až v titulcích popisujících příběhy jednotlivých postav po konci války. (Adrai)

Reklama

Reklama