Reklama

Reklama

Ranbir Kapoor

Ranbir Kapoor

nar. 25.09.1982 (41 let)
Mumbaí (Bombaj), Indie

Biografie

Kapoor pochází z široce rozvětvené filmařské a herecké rodiny původem z provincie Pandžáb. Syn herců Rishie Kapoor a Neetua Singha, jeho sestra je herečka Riddhima Kapoor Sahni. Je vnuk herce a filmaře Raje Kapoora, prasynovec herců a filmařů Shashi Kapoora a Shammi Kapoora, pravnuk Prithviraje Kapoora a synovec herce Randhira Kapoora. Jinými pozoruhodnými členy rodiny jsou jeho bratranci, herci Karishma Kapoor, Kareena Kapoor a Nikhil Nanda. Ranbir absolvoval v Mumbaji na skotské škole Mahim a pokračoval ve studiu podle metody Lee Strasberg Theatre na filmovém institutu v New Yorku.

Než se stal kariérním hercem, pracoval jako asistent režiséra. První významý film SAAWARIYA (2007) byl sice kasovní propadák, leč jeho role v něm je velmi ceněna (Best Male Debut Award na festivalu Filmfare 2008). V roce 2009 se objevil v komerčně úspěšném filmu WAKE UP SID (Cena kritiků za nejlepší herecký výkon Filmfare 2009) v roli rozmazleného sobeckého studenta Siddhartha Merhy. V roce 2010 si zahrál ve hvězdně obsazeném kasovním trháku RAAJNEETI jako Samar Pratap.

Kapoor žije v mumbajské "Beverly Hills" Maharashtra. V roce 2008 se zasnoubil s bollywoodskou herečkou Deepikou Padukone, se kterou se o rok později rozešel.

Roman "kikulin" Porteš

Související novinky

Herec

Producent

Host

Související novinky

Reklama

Reklama