foto

Tomáš Pavlíček

  • nar. 13.4.1988 (28 let)
    Příbram, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 13.4.1988 v Příbrami, základní a středoškolské vzdělání získává v Chrudimi, následně je po absolvování gymnázia přijat na FAMU - katedru hrané režie. Soustředí se na tvorbu stylizovaných a lehce dojemných komedií s outsiderskými hrdiny a poněkud absurdními dialogy.

Jeho filmy jsou pravidelně přijímány na české i zahraniční festivaly (Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York, ShadowLine Festival Salermo - Italy). Film druhého ročníku Pravidelný odlet je kromě zvláštní ceny poroty na festivalu v Ostravě umístěn i na DVD s nejzajímavějšími filmy roku 2011, které vydává České filmové centrum. Absolventský film Nejrychlejší Matěj na světě získává cenu za nejlepší studentskou komedii na festivalu Novoměstský hrnec smíchu v Novém Městě nad Metují. V pozici hlavního režiséra se podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko, který byl uveden ve standardní distribuci.

J.DeCoostka

Režijní filmografie

2014 Krásná neznámá (studentský film)
Parádně pokecal
2012 Matthew's Workshop - rozpad
Praho, má lásko (studentský film)
2011 Nejrychlejší Matěj na světě (studentský film)
2010 Pravidelný odlet (studentský film)
2009 Čerpací stanice (studentský film)
Odskočit (studentský film)
Romance bez křídel (studentský film)
Tragédie v operačním středisku (studentský film)

Scenáristická filmografie

2014 Parádně pokecal
2012 Praho, má lásko (studentský film)

Herecká filmografie

2014 Uvidíme? Uvidíme… (studentský film)
2011 Nejrychlejší Matěj na světě (studentský film)
2010 Pravidelný odlet (studentský film)
1999 Kabát (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace