Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos z divadla Archa, kde se opět udělují ceny těm nejlepším filmům a jejich tvůrcům za rok 2023. Výchozím tématem pro 14. ročník je “anatomie českého filmového roku 2023”. Průvodcem výjimečného večera bude Petr Marek. (Česká televize)

Recenze (11)

Dadel 

všechny recenze uživatele

S výsledky relativně spokojenost, pokud nejste Douglas (snad kromě Přišlavnoci, ale furt lepší než Bratři), ale ten galavečer... Tvůrci dělají vše proto, aby se koukalo co nejmíň lidí. U té kulturní vložky jsem přepnul na skoky na lyžích, a trvalo asi pět skoků než to skončilo. A Peková je stejně nesnesitelná i ve skutečnosti (myslel jsem si, že ve filmu to hraje). Představení nominovaných filmů skoro žádné, ale na trapné vtipy se našlo času dost (pořad měl přes hodinu a půl, přestože má oproti Lvům půlku kategorií). Prostě Český Lev 2.0, aspoň že ty výsledky jsou o něco kompetentnější. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být, co to bylo a co to nebylo? Rozpaky. Nevěřím, že se publikum v sále upřímně bavilo. Ocitl jsem se zhruba 15 let zpět na katedře, ale o podobný návrat jsem fakt nestál. Je fajn, když se tvůrci nebojí zaexperimentovat, ale dělat něco za každou cenu jinak, mi vadí. Marek jednou někde řekl, že kapela Kryštof má hezké melodie, ale textově jim nerozumí, stejně tak jejich poetickému klíči. No, já zase nerozumím jeho pódiovému experimentování, jeho výstupům, jeho humoru, jeho intelektu. Neotřelost ano, ale tohle bylo v mnoha ohledech absolutní zvěrstvo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Viděno naživo v divadle (a zároveň na obrazovce pro vzdálenější stoly). Předávání cen sice odsýpalo, ale moderátorské kreace a kulturní vsuvky pana Marka už nikdy víc, prosím. Díky bohu za Simonu Pekovou. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Prepáčte, bolo to trochu trápne, od moderovania až k predstavovaniu filmov. Z tohto si človek obrázok nevytvorí -  či ten film bude za niečo stáť. Hviezdička navyše za Simonu Pekovú, vniesla do preberania cien trochu života a jediný film z ocenených, ktorý si chcem pozrieť je "Přišla v noci", aby som si overila, či zdanie neklame. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Letošní předávání bylo místy poměrně bizár, ať už vesměs nepochopené scénaristické vtipy prezentované moderátorem Petrem Markem, kdy se ani u jednoho v sále snad nikdo nezasmál, či nic neříkající tenisový leitmotiv celého večera, který vzhledem k filmu nedával moc smysl, či narážky na Vachlera (asi nějaké nevyřešené vztahy...), či prapodivné taneční vystoupení. Dle očekávání pak jednotlivým výstupům kralovala Simona Peková se svým expresivním vystupováním. Jednotlivý výherci jsou za mě vcelku v pohodě. Jsem rád, že nevyhrál Úsvit, který mi moc nesedl, kdy Přišla v noci má určitě pro mě nějaké chyby, ale v porovnání s Úsvitem jí řadím jako lepší film. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě nějak překvapilo to nízké hodnocení. Už se nedivím ničemu. Ale přece jen - proč někdo dává odpad, tomu nerozumím. Líbilo se mi moderování Petra Marka, výběr nejlepších filmů a jejich tvůrců, s výsledky jsem spokojená. Žádní Bratři. Simona Peková je z Třebíče, takže jí fandím. Stejně tak fandím i ostatním oceněným. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný večer předávání cen. Byl jsem překvapen. Jediné co mi vadilo, bylo strašné hudebně taneční vystoupení uprostřed, u kterého jsem si zdvojnásobil rychlost přehrávání. Dokonce mě neintelektuálovi nevadil ani ten intelektuální humor a popichování moderátora a některých hostů. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Divím se tak nízkému hodnocení. Že by ulpívání na nudném standardu, kdy rádoby vtipný moderátor zpovídá předávající a po jejich neumělých odpovědích všichni jásají nad jménem vítěze té či oné kategorie? Experimentování, hledání nové vizuality, kompozice výstupů, neotřelost (a nevím co všechno) tyhle pořady potřebují jako sůl. Po dlouhé době jsem se nenudila. Petra Marka znám z několika reklam. Působí jako mimoň a ne všemu, co říká, rozumím. Řekl vtip? Nebo odkazuje k něčemu, co bych měla znát? Je mi to šumák. I tak zaujal. Jestli se snad něco z večera nepovedlo, je mi taky šumák. Oceňuji odvahu udělat předávací večer jinak. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tyto televizní pořady jsou rok od roku horší. Sympatizovala jsem s některými výsledky oceněných, ale vystoupení Petra Marka a vůbec jeho přítomnost mě otravovala. ()

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

Reklama

Reklama