Reklama

Reklama

Adam Cheng

Adam Cheng

nar. 24.02.1947 (77 let)
Hongkong

Biografie

Hongkongský herec a zpěvák Adam Cheng se narodil 24. února 1947. Začínal svou kariéru v starověkých čínských seriálech. Miloval napodobovat jiné lidi. Jeho snem bylo stát se filmovou hvězdou. A tak požádal sponzorovaný výcvik u filmové společnosti Shaw Brothers. Byl však hodně hubený a malý, bavilo ho chytat pavouky na svahu a stolní tenis byl jeho druhý nejoblíbenějším zájmem.

Během svého výcviku působil u filmů jako záskok. I když ani nedostal zaplaceno, byl rád že se mohl aspoň podílet a byl také vděčný za zkušenosti, ale nezdary řešil alkoholem. Štěstí se na něj obrátilo i díky tomu, že měl talent dobře zpívat. Začal hostit i hudební programy v TVB a dělal i reklamy. Mezitím se kromě menších rolích v muzikálech zahrál hlavní roli v drsném akčňáku The Black Killer (1967) po boku Connie Chanové a díky jeho zjevu a hlasu získal hlavní roli v muzikálu Joy to the World (1968) s hvězdou Josephine Siao. Na konci 60.let už měl na kontě slušný počet hlavních rolí a byl už v podstatě slavný.

Během 70. let ztvárnil velké role v různých žánrech, ale největší úspěchy a ceny sklízel za seriály a jako zpěvák. Nazpíval nejen filmové znělky kde hrál, ale má na kontě 40 alb a z toho jedno operní. Co se týče jeho bojového umění učil ho samotný Hung gar mistr Lau Kar Leung a lze docenit třeba v Cat Vs. Rat (1982), Shaolin and Wu Tang (1983), The Denouncement of Chu Liu Hsiang (1983), Zu: The Warriors from the Magic Mountain (1983), nebo v Last Hero in China (1984). S přestávkama natáčí dodnes a na svém kontě má skoro 70 snímků ve kterých většinou ztvárnil hlavní roli.

Epistemolog

Reklama

Reklama