Reklama

Reklama

Brooklynn Proulx

Brooklynn Proulx

nar. 27.04.1999 (25 let)
Cranbrook, British Columbia, Kanada

Biografie

Brooklynn Marie Proulx se narodila 27. dubna 1999 v Cranbooku (Britská Kolumbie, Kanada). Nyní ve věku jedenácti let má za sebou již několik menších a vedlejších rolí v různých filmech. Když ji byl jeden rok, přestěhovala se s rodiči do Alberty v Kanadě, kde vyrůstala až do devíti let. Nyní žije s rodiči v Los Angeles. Brooklynn má dva starší sourozence, bratra Kylea a sestru Kaylu. Ti však žijí v Texasu, ve Spojených státech.

Před kamerou se poprvé objevila ve věku pěti let, ve snímku MAN IN THE MIRROR: THE MICHAEL JACKSON STORY. V roce 2005 si zahrála ve snímcích ZKROCENÁ HORA a SIX FIGURES. O rok později se objevila v horolezeckém dramatu TOUCH THE TOP OF THE WORLD, jako šestiletá Emma.

Rok 2007 byl pro Brooklynn dost nabitý, zahrála si totiž hned ve čtyřech snímcích. Byly to THE NEWTONES, DON'T CRY NOW, ZTRACENI V HORÁCH, a ZABITÍ JESSEHO JAMESE ZBABĚLCEM ROBERTEM FORDEM. V posledně jmenovaném si zahrála dceru Jesseho Jamese, legendární postavy Divokého zapádu. Tato role byla pro ní klíčová, neboť výkon, kterým v tomto snímku zahrála svou postavu, rozhodl o její budoucnosti.

V roce 2008 si zahrála s hned několika hollywoodskými hvězdami ve snímku SVĚTLUŠKY V ZAHRADĚ malou Leslie. Poté se objevila v dramatu PROJEKT LAZAR jako Katie Garvey. O rok později následoval snímek ZAKLETÝ V ČASE. V něm si zahrála hlavní postavu ve věku sedmi let. Za tuto roli byla nominovaná na cenu Saturn v kategorii Nejlepší dětská herečka.

V současné době ji lze vidět především ve snímku PIRAŇA 3D, ve kterém si zahrála postavu Lauru Forester. Dále ji lze ještě vidět v thrilleru SHELTER, či v romantické komedii NA SV. VALENTÝNA.

Bajsf

Herečka

Reklama

Reklama