foto

Tre Cool

  • nar. 9.12.1972 (43 let)
    Frankfurt, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Frank Edwin Wright III., spíše známý svým uměleckým jménem Tré Cool, je bubeník jedné z nejznámějších punk rockových kapel současnosti - Green Day. Narodil se v Německém Frankfurtu 9.12.1972. Žil však s otcem, veteránem z války ve Vietnamu, a se starší sestrou Lori v Kalifornském Willits. Jeho sousedem byl Larry Livermore, který tehdy zpíval v kapele The Lookouts. Nabídl Frankovi místo bubeníka v kapele a byl to právě on, kdo ho překřtil na Tré Cool z francouzského "très", což znamená velmi a "cool" lze z angličtiny přeložit jako hustý.

Když Green Day opustil jejich tehdejší bubeník, byl to Tré, kdo se přidal do kapely. Kvůli ní zároveň ukončil střední školu, protože kapela pro něj byla perspektivější. Frankův otec tehdy vozil kapelu dodávkou a ve svém obývacím pokoji slyšel vznikat spoustu pozdějších hitů. I proto, že kapelu viděl od jejich začátků, stále nemohl pochopit, jak se mohli stát tak slavnými - "z bandy děcek se stali hudebníky", řekl.

Kapela začala jezdit po celém světě a dnes má za sebou mnoho úspěšných turné, včetně posledních dvou veleúspěšných "Bullet in a Bible" a "Awesome as Fuck". Tré je dvakrát rozvedený, z prvního manželství má dceru Ramonu a z druhého syna Frankita. Dnes žije v Kalifornském Oaklandu.

Pradlík

Herecká filmografie

2007 Simpsonovi ve filmu
2006 Live Freaky Die Freaky
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)

Dokumentární

2015 Heart Like a Hand Grenade
2013 Broadway Idiot
Green Day - Reading Festival 2013 (koncert)
2012 ¡Cuatro!
2011 Green Day: Awesome as Fuck (koncert)
2005 Green Day: Bullet in a Bible (koncert)
Green Day: Live in Tokyo (koncert)
2003 Riding in Vans with Boys
1999 Green Day - Live Without Warning (koncert)
1997 VH1 Storytellers (TV seriál)
1995 Green Day: Live in Toronto (koncert)
Woodstock '94
1994 Green Day: Jaded in Chicago (koncert)
1992 Green Day: The Easter Show (koncert)
1991 Green Day: Live Little Rock, Arkansas (koncert)

TV pořady

2006 The BRIT Awards 2006 (TV pořad)
2005 The BRIT Awards 2005 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Green Day - Kill The DJ (hudební videoklip)
Green Day - Let Yourself Go (hudební videoklip)
Green Day - Nuclear Family (hudební videoklip)
Green Day - Oh Love (hudební videoklip)
Green Day - Stay The Night (hudební videoklip)
Green Day - Stray Heart (hudební videoklip)
Green Day - The Forgotten (hudební videoklip)
Green Day - Troublemaker (hudební videoklip)
Green Day - X-Kid (hudební videoklip)
2011 Green Day - Cigarettes and Valentines (hudební videoklip)
2010 Green Day - Last of the American Girls (hudební videoklip)
2009 Green Day - East Jesus Nowhere (hudební videoklip)
Green Day - Know Your Enemy (hudební videoklip)
Green Day - 21 Guns (hudební videoklip)
Green Day - 21st Century Breakdown (hudební videoklip)
2008 Foxboro Hot Tubs - Mother Mary (hudební videoklip)
Foxboro Hot Tubs - Stop Drop and Roll (hudební videoklip)
2006 U2 feat. Green Day - The Saints Are Coming (hudební videoklip)
2005 Green Day: Holiday (hudební videoklip)
Green Day: Jesus of Suburbia (hudební videoklip)
Green Day: Wake Me Up When September Ends (hudební videoklip)
2004 Green Day: American Idiot (hudební videoklip)
Green Day: Boulevard of Broken Dreams (hudební videoklip)
2001 Green Day: International Supervideos! (hudební videoklip)
Green Day - Maria (hudební videoklip)
Green Day - Poprocks and Coke (hudební videoklip)
Green Day - Waiting (hudební videoklip)
2000 Green Day - Macy's Day Parade (hudební videoklip)
Green Day - Minority (hudební videoklip)
Green Day - Warning (hudební videoklip)
1999 Green Day - Last Ride In (hudební videoklip)
1998 Green Day - Nice Guys Finish Last (hudební videoklip)
Green Day - Redundant (hudební videoklip)
1997 Green Day - Good Riddance (Time of Your Life) (hudební videoklip)
Green Day - Hitchin' A Ride (hudební videoklip)
1996 Green Day - Walking Contradiction (hudební videoklip)
1995 Green Day - Brain Stew/Jaded (hudební videoklip)
Green Day - Geek Stink Breath (hudební videoklip)
Green Day - Stuck With Me (hudební videoklip)
1994 Green Day - Basket Case (hudební videoklip)
Green Day - Longview (hudební videoklip)
Green Day - Welcome to Paradise (hudební videoklip)
Green Day - When I Come Around (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace