foto

Luca Bigazzi

  • nar. 1958
    Milán, Lombardie, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Luca Bigazzi je oceňovaný kameraman, žádaný zejména v Itálii. Tady to musí být je jeho čtvrtou spoluprací s Paolem Sorrentinem, se kterým již natočil snímky Božský, Rodinný přítel a Následky lásky. Dále natočil s Abbasem Kiarostamim snímek Věrná kopie (2010, uveden v soutěži MFF Cannes) a Pašije (2010, r. Carlo Mazzacurati). Několikrát spolupracoval s Michelem Placidem, např. na filmu Kriminální román (2005), dále pak s Giuseppem Picconim na filmu Giulia nechodí večer ven (2009) a Marcem Amentou na Sicilské rebelce (2009). Za snímky Chybějící hvězda (2006, r. Gianni Amelio), Klíče od domu (2004, r. Gianni Amelio), Brucio nel vento (2002, r. Silvio Soldini) a Chléb a tulipány (2000, r. Silvio Soldini) získal Bigazzi několik ocenění.

Film Europe

Kameramanská filmografie

2016 La tentazione di essere felice
2015 Ať žije nevěsta
Mládí
2013 La prima neve
La sedia della felicità
Osamělý hrdina
Velká nádhera
2012 Mezičas
2011 Kryptonit!
Malý klenot
Shun Li a Básník
Tady to musí být
2010 Pašije
Věrná kopie
2009 Giallo?
Giulia nechodí večer ven
Spazio bianco, Lo
2008 Božský
Sicilská rebelka
Útěk z call centra
2007 Giusta distanza, La
Nech to být, Johnny!
Těžká doba
2006 Chybějící hvězda
Rodinný přítel
V této zemi
2005 Guerra di Mario, La
Kriminální román
2004 Amore ritrovato, L'
Klíče od domu
Mám ráda práci
Následky lásky
Ovunque sei
Vizije Evrope
2002 Brucio nel vento
Síla minulosti
Viaggio chiamato amore, Un
2001 Domani
Parole di mio padre, Le
2000 Chléb a tulipány
Lupo mannaro
Preferisco il rumore del mare
1999 Fuori dal mondo
Questo è il giardino
1998 Albero delle pere, L'
Nástrahy lásky
Totò che visse due volte
Usměj se na mě
1997 Acrobate, Le
Vesuviani, I
1996 Correre contro
Luna a ta druhá
Testimone a rischio
1995 Amore molesto, L'
Eroe borghese, Un
Lo Zio di Brooklyn
1994 Lamerica
Miracoli, storie per corti
1993 Un'anima divisa in due
Veleno
1992 Manila paloma blanca
Morte di un matematico napoletano
Nero
1991 Errore fatale (TV film)
1990 Aria serena dell'ovest, L'
1989 Corsa in discesa
1988 Cuore in gola (TV film)
Roller Wings (TV film)
1984 Giulia in ottobre
1983 Paesaggio con figure

Dokumentární

2015 La Scala - Chrám zázraků
2014 Belluscone, una storia siciliana
2010 Sangue verde, Il
Sei Venezia
2001 Altro mondo è possibile, Un
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace