Reklama

Reklama

Krásný únik

  • Itálie Ella & John - The Leisure Seeker (více)
Trailer 1

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (60)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak skvělého obsazení, tak by snímek dostal menší hodnocení. Není to úplně záživný příběh. Po celou dobu filmu sledujeme road trip stárnoucího manželského páru a sledujeme na nich dopady stárnutí a léta společného soužití. Nebudu lhát, Helen Mirren mi dost lezla na nervy tím jak byla vlezlá a dominantní. Chápu ale, že s tím měla co dělat její role. Donalda mi bylo po celý film velice líto, hlavně při té scéně, kdy ho nechala na truc v domově důchodců. To se mi až sevřelo srdce. Škoda, že je film tak dlouhý, kdyby byl kratší, možná by to bylo zábavnější. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii o agresivních chorobách (rakovina a alzheimer) vyžaduje delikátní tón , aby to nebyla jen těžkopádná adaptace románu Michaela Zadooriana. Podařil se zábavný a pravdivý pohled na společné stárnutí. Dialogy se mi zdály trochu otřepané a celé takové předvídatelné.Ona zjistí desetiletí starou zradu svého partnera a on zuří kvůli její první lásce před padesáti lety. Zdá se mi to tedy moc sentimentální, morbidní, zlehčující a sacharidové. Ale díky Mirrenové a Sutherlandovi, kteří do svých rolí vnesli dostatek rošťáctví, humoru a vášně není film ihned zapomenutelný. Pořád mám třeba v hlavě "šťastný koktejl". ()

Reklama

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Téměr nechutně sentimentální snímek, o dvou seniorech, kteří si chtějí užít poslední chvíle života. Nic nového pod sluncem, toto téma jsme v různých obměnách viděli už mnohokrát. Herci sice hráli dobře, ale ani tento fakt film nijak závratně nepovýšil. Sice se to dá vidět, ale kromě pocitu, že stáří je hodně smutné si z tohoto dílka nic moc neodneseme. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Citom natočený a ešte citlivejšie zahraný príbeh o láske dvoch ľudí, ktorí naozaj vedia, čo znamenajú slová „v dobrom i v zlom“. Celé je to zabalený do krabičky „road moive“, čo nebol zlý nápad. Za slabšie stránky možno dá označiť fakt mierne dlhší pasáž a niektoré nadbytočné scény. Všetky tieto veci však zakryje herecké duo H. Mirren a D. Sutherland. Pekný film o láske, podpore a úcte medzi jedným párom, v podaní hereckých legiend (ako to už predo mnou tu viacerý spomínali). Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Inu je to pěkný film tenhle Únik. Pěkný ve své prostotě i předvídatelnosti. Snad i proto nebyl kinosál plný. Asi si řada lidí řekla, vím o čem to bude a jak to asi skončí. A měli pravdu. Ale přesto to stálo za to sledovat poslední výlet tohoto na smrt nemocného manželského páru, který probíral společně prožitý život, sem tam se jim něco cestou přihodilo, aby se nakonec objali, a ne zcela přirozeně umřeli. A my můžeme špekulovat, jestli je to láska, která odmítne nemoc a raději všemu krásně unikne, nebo je to strach. A co by bylo pro mě lepší? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 3. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama