Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 100)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Spielberg se rozhodl recyklovat Indiana Jonese, tentokrát je ovšem hrdina (Tintin) složený z jedniček a nul a navíc v báječném 3D. Stevenova honba za dalším akčním dobrodružstvím se rozjíždí naplno už od úvodních titulků (připomínajících mi jeho Chyť mě, když to dokážeš), aby polevila vlastně až na konci s příslibem dalšího pokračování. Jediné, co bych asi tomuhle animáku pro celou rodinu vytkl, je Williamsův ne tak výrazný soundtrack. 90% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný 3D šestákový román. Tintin vypadl z hydroplánu, ve kterém lítával i Indiana Jonese, a tak je logické, že za celým tímhle mystériem stojí padouch jménem Steven Allanovič Spielberg. Ten se chce zmocnit návodu na výrobu nejefektnějšího filmu všech dob a tak jsme svědky úžasného dobrodružství...a taky ukázky současné světové vrcholné animace a práce s virtuální kamerou... A co na to pes Filuta? ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak to byla paráda. Dobrodružný film se vším všudy, nechybí tady absolutně nic. Závratné tempo, které se nezastaví od začátku do konce. Dobrý příběh a hlavně je dobře vyprávěn. Ve filmu navíc naprosto perfektně funguje humor. Uznávám, je to možná trochu jednoduchý humor a místy i lehce dětinský, ale kdybych napsala, že jsem se nesmála, lhala bych. Spielberg techniku už dovedl k téměř dokonalosti, perfektní mimika tváří a v jednom záběru Tintina jako bych viděla skutečného herce. Po dlouhé době jsem vyrazila i na 3D, nejsem moc zastánce 3D, respektive nemám ráda filmy, které 3D využívají pouze jako svou atrakci, tohle ale samozřejmě není Spielbergův případ, tady po pár minutách naprosto přestanete 3D vnímat, dokonale vás to vtáhne a to je pro mě známka opravdu dobrého 3D. Vlastně asi nemám vůbec co vytknout a myslím, že by si měl Spielberg pomalu udělat na poličce další místo, protože oscara za animák roku už má téměř doma. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tinindytin. Takové bijáky se dnes již/ještě moc netočí. "Již" představuje hravou, nápaditou, dobrodružnou a jiskřičku dětské nadšenosti vykřesávající podívanou; prostě tu pravou nadčasově spielbergovsky-jonesovskou šestákovou zábavu. A "ještě" v tomto případě představuje snímek, kde není technická stránka pouze laciným pozlátkem, ale slouží ve všech (tvůrčích i diváckých) ohledech pro dobro filmu. A spíše než o zdařilém třidéčku to platí o možnostech volné kamery. Jediný; pohříchu však zcela zásadní; zádrhel je nevýrazný hlavní hrdina. Což byl sice problém už i u předloh, ale tady je to ještě markantnější a Tintin se tak jen nedůstojně krčí ve stínu dua Filuta/Haddock. Hodnocení OST: 3/5 ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Ani v IMAXu Tintin úplně nestrhl a naopak vcelku rychle šumí z hlavy. Možná mistrovsky zrealizovaný (oslňující animace, moudré užití 3D, naplno válící virtuální kamera, hravá hudba a božská akce v Maroku), ale ve výsledku i bezpohlavní, trochu sterilní a paměťová centra míjející blockbuster. Kombinace plochých a umělých postav s uspěchaným a nahňácaným dějem si bere svou daň - a naplno ji neproplatí ani Spielbergova řemeslná výjimečnost. Díky alespoň za to, že tvůrci naplno využili možností formátu co se týče rozmáchlosti své show, jen se jim to změnilo v trochu jednorozměrné a uskákané klukovské skotačení. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (48)

  • Simon Pegg a Nick Frost strávili celý týden s učitelem pohybu, choreografem a veteránem Cirque de Soleil Terrym Notarym a společně pracovali na tvorbě pečlivě koordinovaných karambolů jejich postav Kadlece a Tkadlece. (DaViD´82)
  • Tintina jeho dobrodružství zavedla v komiksech jak na reálná, tak fiktivní místa. Autor předlohy Hergé v oblibě cestoval prstem po mapě a pro své kresby se velmi důsledně inspiroval fotkami z časopisu National Geographic a dalších zdrojů. (DaViD´82)

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama