Reklama

Reklama

Srdjan Todorovič

Srdjan Todorovič

nar. 28.03.1965 (59 let)
Beograd, Srbija, Jugoslávie

Biografie

Srdjan Todorovic se narodil 28.5. 1965 v Bělehradě, tehdy v Socialistické federativní republice Jugoslávie, jako syn významného srbského herce Bory Todorovice. Po studiích na Fakultě dramatických umění v Bělehradě se začal zabývat herectvím. Mimo to je i známý jako rockový hudebník, přesněji bubeník. Hrál v kapelách jako Radnicka Kontrola nebo Bezobrazno Zeleno, ale asi nejznámější byl jako bubeník světoznámé skupiny Ekaterina Velika. Počátkem 90. let hudební kariéry zanechal a soustředil se už jen na herectví.

Jeho první známější film se jmenoval VEC VIDJENO. V roce 1992 už se prosadil jako Ďábel v komedii MI NISMO ANDJELI, která časem měla pokračování MI NISMO ANDJELI 2 (2005) a MI NISMO ANDJELI 3 : ROCK & ROLL UZVRACA UDARAC (2006). Objevil se i v Kusturicových velkofilmech jako UNDERGROUND, nebo CRNA MAČKA, BELI MAČOR.

Nehrál ale pouze v komediích, nicméně i v dramatech, jako třeba ve filmu APSOLUTNIH STO, kde hrál drogově závislého válečného veterána. Celkově je jeho jméno zárukou kvalitního filmu. Jeho poslední počin je kontrovezní snímek SRPSKI FILM. Zatím žádnou světovou cenu nedostal, ale pokud vydží, možná se jednoho dne dočká. Srdjan Todorovic je v Srbsku uznávaným hecem, jemuž žádná role ani žánr není cizí. Má mladší sestru Danu Todorovic, která je taktéž herečkou.

BuryGol

Herec

Reklama

Reklama