Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Ulice

Ulice (2005)

Každý všední den se těším až bude 18:30 h. a já si sednu k TV a pustím si tento "nekonečný" seriál. Hrají zde dobře herci i "neherci". Zní to neuvěřitelně, ale Ulice mě baví prostě pořád. Stává se mi, že si někdy pravá jména herců pletu s jejich seriálovými postavami:) Jen škoda, že se přes léto nevysílá. Pro mě jasných pět hvězd a asi nikdy nepochopím tak nízké hodnocení zde na CSFD.

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 (1990)

Podle mého názoru je to nejlepší seriál pro teenagery. Brandon, Brenda, Dylan, Kelly, Steve, Andrea a David řeší své lásky, radosti a starosti s takovou upřímností, že se občas přistihnu, že nevím co je realita a co pouze seriál.

Byl jednou jeden... život

Byl jednou jeden... život (1987)

Většina z nás byla ještě dítě… ale i naši rodičové si jistě vzpomenou na konec osmdesátých let, kdy jsme netrpělivě očekávali další díly v té době nejoblíbenějšího seriálu Byl jednou jeden život. Nejúspěšnější animovaný seriál Alberta Barillé o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla obletěl svět a všude se setkal s příznivým ohlasem. Ostatně když zabrousíte na internet, zjistíte, že dnešní třicátníci na něj dodnes vzpomínají v superlativech. Dokázal je totiž nejen zaujmout a pobavit, ale ještě jim netradiční formou přiblížil to, o čem se učili ve škole – ať už v prvouce nebo v biologii. "Tisíc podob život mívá, kdo ho chce znát, ať se dívá".. . Znělka, kterou musí znát každý. Skvělý, ale hlavně taky velmi poučný seriál z mého dětství. Doporučuji do všech škol místo učitelek:-). Oblibu dokazuje i v dnešní době v podobě vyprodaných DVD v trafikách. Chystám si koupit celou edici za 300 Kč. Pro mě jasných 5 hvězd.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Lost-nebo-li Ztraceni. V roce 2006 jsem se dozvěděl o tomto seriálu. Každý ho vychvaloval a doporučoval. A tak, když vtrhl v září 2006 na naše obrazovky, tak jsem se velmi těšil na pilotní díl. Po shlédnutí jsem měl pusu otevřenou hodně dlouho. Je to prostě bomba. Nepamatuju si, kdy by mě u nějakého jiného seriálu, či filmu uteklo těch 45 min. rychleji. Jsou zde velmi sympatické postavy a jejich zamotané příběhy. Skoro každý z nich je zločinec! Škoda, že pár kamarádů tento seriál odsoudilo hned po dílu, kdy našel Lock v té džungli ten poklop jak vede do úkrytu. Naopak, já toto velmi vítám, i když to působí velmi nereálně. Jenže o čem by ten seriál jinak byl. Našli poklop do úkrytu a pak se začnou dít nevysvětlitelné věci. A baví mě to ještě více. Velmi dobrý nápad od autorů byl také ten, že v seriálu se vyskytují tzv. „druzí“. Nikdy jsem neviděl většího záporáka než je Ben (Michael Emerson). Ten jeho obličejje vynikající. Také oceňuji nápad s tím černým kouřem. Doufám, že se někdy vysvětlí, co to vlastně je. Já si osobně myslím, že to je duše toho nejvyššího „druhých“ Jácoba :-). Jé téměř jisté, že tak skvělý seriál o trosečnících se už nikdy nenatočí. V životě jsem vždycky nenáviděl neděle, ale tenhle seriál, mě donutil k tomu, že neděle je bezva den.

Báječná léta

Báječná léta (1988)

Je to pro mě srdcovka. Už pár let jsem seriál neviděl, ale když si vzpomenu na Kevina, tak uroním nejednu slzu.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Homer, Marge, Bart, Lisa, Magy a další. Skvělý animák z USA. Hodně dílů jsem viděl několikrát a pořád jsem se bavil. Dobrý je také záporák Burns a jeho jaderná elektrárna.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Tento seriál jsem viděl několikrát a bavil mě pořád. To se mi u žádného jiného seriálu nestalo. Výborný Bobby Ewing mě překvapil. Společně s Carol a jejich početnou rodinkou, včetně Kouďáka, jsou mou nejoblíbenější familly Hollywodu.

My z Kačerova

My z Kačerova (1987)

Moje nejoblíbenější disneyovka. Letec Rampa, Hamoun, Ňouma a samozřejmě strýček skrblík, který by si pro korunu nechal vrtat koleno jsou kouzelní. Pamatuju si jak jsem v dětství každou sobotu a neděli pouštěl v 7:30 h TV a koukal na jejich další dobrodružství. Dále musím pochválit skvělé Rafany a samozřejmě taky Magiku von Čáry, která touží po Skrblíkově prvním desetníku.

Arabela

Arabela (1980)

Zazvonil zvonec a Arabely je konec. Ach jo. Troufám si tvrdit, že už nikdy se nenatočí tak výborný pohádkový seriál s neobyčejnou atmosférou. Vždycky jsem si přál vlastnit kouzelný prsten s cestovním pláštěm, abych mohl opustit říši lidí a žít v pohádkovém světě, kde vítězí dobro nad zlem.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Když máš v chalupě orchestrión......Co dodat k tomuto českému fenoménu. Výborný Evžen Huml v podání Jiřího Sováka a Bohumil Císař v podání Josefa Kemra a další plejáda českých herců. Nejvíce se mi líbila postava záletného řidiče autobusu v podání Vladimíra Menšíka a tím pádem díl výlet do Prahy.