Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Avatar (2009) 

Čtvrtá hvězdička je jen za vizuální stránku.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Tak podle všech těch komentářů jsem si myslela, že se u toho po.... strachy a původně jsem se na to ani nechtěla dívat sama, ale nijak moc to na mě nezapůsobilo. Určitě jsem viděla filmy s hutnější atmosférou, ze starších třeba takovej Maratonec, Rosemary má děťátko nebo jak už tu někdo zmiňoval Přichází Satan... Jinak jako thriller dobrý, ale předvídatelný, včetně toho konce. 70 %.

plakát

Tobruk (2008) 

Asi mě tenhle film někde minul. Přitom podobný filmy mám ráda. K postavám jsem si nevytvořila žádnej vztah. Možná proto, že o nich skoro nic nevíme, charaktery jsou až na výjimky plochý. Přišlo mně, že ve filmu byly scény vytržený z děje a navíc bez zakončení, jakoby si režisér řekl, že tohle by tam vypadalo dobře, ale člověk se ptal, proč tam vlastně byly - např. historka se záchranou utonulého, tímto chcou vykreslit vztah dvou hlavních protagonistů??? Hezký obrazy, až si člověk vzpomene na Malicka, ale nebylo to ono, chyběla tomu atmosféra, pocity který člověk najednou cítí. Závěr klasická ironie osudu. Po traileru jsem čekala víc.

plakát

Bathory (2008) 

Tak jsem se právě vrátila z kina. Děj byl celkem rozplyzlý, se zbytečnými postavami a příběhy (mniši s vynálezy, Caravaggio nebo služka Lucka), který nebyly ani důležitý pro děj samotný, ani nepomáhaly dokreslit charakter hlavních postav. Netvořily mozaiku příběhu, spíš připomínaly rozbujelý výrůstky, který by bylo lepší osekat, aby tvar zůstal dokonalý. Někdy od půlky jsem doufala, že to rychle skončí. Tím, že jsem jak u vytržení nesledovala dění na plátně, jsem bohužel měla čas si všímat některých věcí jako například toho, že mně vadí pochybný dabing do češtiny; že válečný scény mi tak trochu připomínají "bitevní" scény ze Šíleně smutné princezny; že člověk pouhým okem vidí, že někdo sekl mečem vedle, ale protivník se přesto mrtev skácel k zemi; že plešky mnichů jsou gumový atd. Dorazily mě vypůjčený nápady (ohnivý titulky z Pána prstenů, věštba à la zrcadlo Galadriel, Caravaggio ve sklepě - Rembrant) plus doslovný vysvětlování, který mě tak štve na amerických filmech (Thurzo: já jsem ji miloval --> jako kdyby to nikdo do té chvíle nevěděl a nepochopil, že právě dostal od hraběnky šach mat). A proč proboha Mádl furt tak vyl?! Chytil to snad od těch vlků, co ho pokousali nebo co?? Neříkám, že se mi nelíbilo vůbec nic. Byly to ale spíš jen jednotlivý scény, barvy, atmosféra, ale na druhou stranu zas nic, co by se mi vrylo na dlouho do paměti.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

BACHA NA VELKEJ SPOILER. Až na ten závěr. Člověk si říká, že tohle nemůže přežít ani Tom Cruise v hollywoodským filmu, ale bohužel může...

plakát

Wanted (2008) 

Od dob Matrixu evidentně ještě pořád nepřišli na nic novýho.

plakát

Stalo se (2008) 

Tak z tohoto filmu jsem odcházela hodně zklamaná. Spoilery budou následovat. Poté, co jsem viděla hvězdičky tady a na IMDb, jsem byla připravená na ledacos, ovšem skutečnost bohužel "předčila" očekávání. Vítr, který fouká rostlinám na povel? Hlavní hrdinové ze všech možnejch lidí v celé Americe narazí zrovna na mimózní bábu v příšerným baráku na spadnutí, co se zrovinka hodí pro budování atmosféry? (Kdo si ve scéně s panenkou v posteli vzpomněl na Psycho?) Prkená a věčně oči poulící Zooey Deschanel, Mark Wahlberg v roli dobráckého učitele, dialogy, který šustí papírem, atmosféra plíživýho strachu utopená v patosu a klišé, zpomalený záběry, hudba plná tragiky a na závěr přednáška na téma jak té přírodě dáváme zabrat blablabla. Asi mě to fakt otrávilo a příštího Shyamalana si pořádně rozmyslím...

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Tak na téhle úchylárničce jsem byla před x lety, když jsem dělala au-pairku v Paříži. Zážitek to byl skutku nevšední, hlavně díky podání: nejdřív nás těsně před začátkem dva týpci na ulici před kinem k pobavení skupinky japonskejch turistů učili ten taneček (step to the left, step to the right... kdo viděl, ví o čem mluvím), kterej sme si pak střihli pokaždý zároveň s filmem, a pak ti stejní dva týpci, tentokrát už namalovaní a v kostýmech, doplňovali/předváděli přímo v kině na pódiu děj (nejspíš už nikdy neuvidím chlapa v sexy šatičkách, na platformách a s falešnejma perlama velikosti pinpongáče kolem krku). Aby toho nebylo málo už v programu v novinách bylo uvedený, že si s sebou má člověk přinýst rýži a vodu, kterou kolem sebe rozhazuje a rozlívá, podle toho, jestli ve filmu prší nebo probíhá svatba... Po tomhle interaktivním představení jsem se domů vrátila mokrá, s rýží ve vlasech a rudou rtěnkou všude možně, ovšem v dokonalý náladě :-) Jak už tu někdo psal, nevím, jestli bych se odvážila tohle někomu doporučit, ale myslím, že bych se u toho skvěle bavila i doma!