Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Recenze (158)

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Alf mne prostě vždycky dokázal rozesmát :-) Dodnes si pamatuju jeho hypnotizační schopnosti "Klíží se ti víčka...už více nejsi kocour, stává se z tebe biftek!" :-D

plakát

Americký ninja (1985) 

Na béčkový film je to i celkem zajímavý námět (berme v potaz 80. léta) i zajímavé pojetí hlavního hrdiny (ztráta paměti, ale ne dovedností). Nicméně, ač Dudikoffa a jeho filmy neodsuzuji, tak jako někteří, bojové scény mohli být natočeny mnohem líp, některé bojové momenty jsou i viditelně hodně nahrané, ale závěrečný souboj dává akci celkem slušnou tečku. Oproti třetímu a čtvrtému dílu celkem koukatelný film. Samozřejmě, s ninjutsu to má společného pramálo (snad kromě ninja oblečení a zbraní vůbec nic), ale pokud někdo hledá spíš opravdový ninja film a ne akční kung-fu/karate/judo/jiu jitsu jako je toto, pak doporučuji Poslední ninja - herecky sice nic moc, ale co se týče ninjutsu tak je to jeden z těch, kteří mají společného s realitou (technickou) více než kterýkoliv jiný film s ninjou v názvu, tento nevyjímaje.

plakát

Americký ninja 2 (1987) 

Rozhodně horší než první díl a to ve všech směrech. Jen Steve James a jeho občasné vtípky celkem ujdou, jinak nic moc.

plakát

Americký ninja 3 (1989) 

Toto byl opravdu velmi špatný tah. Jediná světlá věc na tomhle díle je, že David Bradley, narozdíl od Dudikoffa bojovat umí a pak ty scény také jinak vypadají. Scénář velmi podprůměrný, akce jednotvárná, zkrátka toto pokračování dobrého béčka se nepodařilo.

plakát

Americký ninja 5 (1993) 

Narozdíl od ostatních, já se u tohoto pokračování celkem bavil. Akce je už mnohem slušnější než u předchozích dvou dílů, lépe natočená, téma takměř staleté, ale stále neokoukané (zvláště v akčních filmech 80tých let) a navíc, díky malému "bojovníkovi ninja" celkem i vtipné. Spousta komických situací a hlášek celkem dorovnává nedostatek tvůrčího talentu a Bradleyho hereckého umění.

plakát

Americký samuraj (1992) 

Celkem obstojné podání samurajského kodexu strašlivě kazí absolutně stupidní scénář, dialogy na úrovni čínské pohádky pro retardované kazí tomuto filmu slušný základ. Jedna * za Davida Bradleyho a Marka Dacascose jako záporáka a jedna * za zajímavé a netradiční souboje.

plakát

Annabelle (2014) 

Než začnu blábolit cosi poloprofesionálního ve svém stylu, rád bych podotkl napřed, že film není ani taková bomba jak tu několik málo lidí tvrdí, ale už vůbec to není sračka, jak tu tvrdí ostatní individua. Podívejme se na to ale blíže. Včera večer 12.10. 2014, 18:40 hod., Cinestar Černý most, Praha, já a přítelkyně, film Annabelle. Čekal jsem, jak moc pod dohledem mistra Wana odvede lehký neumětel Leonetti svou práci tak, aby nepoškodil výborné jméno The Conjuring. Pocity ale jsou rozporuplné. Já byl zaujatý a čekal jsem, jak to vlastně celé dopadne. Přítelkyně a potažmo také znalkyně hororů na vyšší úrovni byla však otrávená a několikrát za film mi opakovala, že je to blbost a že ji to nebaví. A to je právě kámen úrazu. Film jako takový bych jednak neoznačil ani tak za horor jako spíš mysteriozní. Druhá věc je to, že to není film jen tak pro každého, neosloví tedy celé publikum, ale pouze lidi, kteří přijdou na film, nemají očekávání a tudíž nejsou předpojatí, ale zajímá je dokreslení příběhu jednoho ze zajímavých artefaktů filmu jiného. Popravdě místy fim připomíná spíše lovestory jednoho šťastného manželství, pak zase absolutní neomezenost mateřské lásky. Koktejl, který Leonetti vytvořil je zajímavý v tom, jakým způsobem zamíchal zdánlivě nesouvisející témata do jednoho filmového guláše, ale tam nastává ten předěl. Totiž, možná kdyby tolik nenatahoval tu úvodní pasáž, nevršil tak dlouho napětí až se vlastně stalo nepoznatelným, pak by možná celá atmosféra byla ucelenější a on by dostal více prostoru pro lepší a větší bubání než jaké jsme mohli vidět. Nicméně, za velmi povedené naopak považuji některé části ohledně samotné Annabelle jako dívky i později jako panenky a na vrcholu všeho tísnivého a děsivého je vskutku scéna ze sklepa, kde se právě režie snažila v divákovi navodit ten známý pocit ze sna, který se snad jednou za život zdá každému a to, že ať se snaží jak chce, nemůže hrůznému přízraku uniknout. Tedy na závěr, film bych určitě nezatracoval, ale uvědomte si, až na něj půjdete, nečekejte strach tzv. "k posrání", ale v celých 95. minutách jistě najdete dost míst, ze kterých vás bude přinejměnším mrazit, pakliže nejste zcela bezpáteřní. Za snahu o dobrý film a několik zajímavých momentů dám 2*+1* za skvělu a krásnou Annabelle Wallis. I přes relativně nízké hodnocení film doporučuji shlédnout a doufám, že náměty ze života Warrenových ještě nejsou zcela vyčerpány, mistře Wane.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Tohe byl opravdu špatný vtip. Dejme tomu, že prvních cca 20 minut ještě mělo nějakou přitažlivost. Možná ale jen kvůli Ronu Perlmanovi. Pak u je to jen salát bez chutí, vůbec to nezabaví, příběh, ač je dle originálu přesnější než jeho straší bratříček s Árným, je nudný až k uzoufání, jediné, co je zde zobrazeno je násilí a nic než násilí. Atmosféra toho fantasy světa se úplně vytratila a co zůstalo je jen jeho temnost. Nejsem nikterak náročný divák, ale tohle jsem dokoukal jen s vypětím všech sil. Jedna * za maskérskou práci a druhá za slušnou výpravu, ale víc si to nezaslouží...

plakát

Batman (1989) 

Myslím, že Batman jako celek je přesně tím, co vystihuje všechny Burtonovy filmy, Střihorukým Edwardem počínaje. Je to typické Timovo dílo s temnou stránkou, nadsazeným pohledem, ale opravdu kvalitní režisérskou masáží. Tim Burton tohle prostě umí a je to vidět i na výběru herců. Takže, 3* pro Tima Burtona za jeho práci, 1* pro Jacka Nicholsna, jelikož ten prostě fakt neměl chybu a zbylá 1* za nejlepší BatVýkon Michaela Keatona jaký byl v tomto comicsu k vidění. Že Kim nedostala jednu hvězdu také? Ale, ale, copak jí ta kočka potřebuje? :-)